ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προμαχώνας: Τουρίστες πήραν τον δρόμο της επιστροφής επειδή δεν είχαν υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό

Προμαχώνας: Τουρίστες πήραν τον δρόμο της επιστροφής επειδή δεν είχαν υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό

Ακόμα πιο αυστηροί είναι από τα ξημερώματα οι έλεγχοι στον Προμαχώνα καθώς μόνο όσοι έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό εντός 72 ωρών και είναι αρνητικό μπορούν να μπαίνουν στην Ελλάδα.

Σήμερα τρία οχήματα στον Προμαχώνα πήραν το δρόμο της επιστροφής, καθώς οι επιβάτες δεν είχαν κάνει τεστ.

Τι πρέπει να έχουν όσοι έρχονται Ελλάδα μέσω του Προμαχώνα

1.Πρέπει να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

2.Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

3.Πρέπει επίσης να φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στο συνοριακό φυλάκιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4.Από την εφαρμογή αυτή του νόμου εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες στους οποίους όμως γίνονταν δειγματοληπτικά τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατά την είσοδό τους στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.