ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πυρηνικός επιστήμονας για Βηρυτό: Η τρίτη ισχυρότερη έκρηξη μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Πυρηνικός επιστήμονας για Βηρυτό: Η τρίτη ισχυρότερη έκρηξη μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Η τρομακτική καταστροφή στη Βηρυτό έχει προκαλέσει συγκρίσεις με τις δύο μεγαλύτερες εκρήξεις, αυτές στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα.

Το νιτρικό αμμώνιο που πυροδότησε στην έκρηξη, μπορεί να συγκριθεί με τις πυρηνικές εκρήξεις, αναφέρει ο Christopher Busby, ειδικός στις επιπτώσεις στην υγεία της ιονίζουσας ακτινοβολίας και επιστημονικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον κίνδυνο ακτινοβολίας.

Το νιτρικό αμμώνιο, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο στο λίπασμα και είχε αποθηκευτεί στο λιμάνι για έξι χρόνια, έχει ενέργεια χημικής αντίδρασης παρόμοια με το TNT, πράγμα που σημαίνει ότι η έκρηξη 2.700 τόνων της χημικής ένωσης ήταν περίπου ίση με την ισχύ 2,7 κιλοτόνων TNT, εξηγεί.

Αυτό τοποθετεί την έκρηξη της 4ης Αυγούστου στη Βηρυτό στην τρίτη θέση μεταξύ των ισχυρότερων εκρήξεων που έπληξαν μια πόλη στην ιστορία, με τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι να έρχονται στην πρώτη και τη δεύτερη θέση, επισημαίνει ο ειδικός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος επισημαίνει ότι στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί παρόμοιες εκρήξεις νιτρικού αμμωνίου, αν και όχι τόσο ισχυρές όσο της Βηρυτού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.