ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Έβρος: 11 φωτιές τις τελευταίες 10 ημέρες!

Έβρος: 11 φωτιές τις τελευταίες 10 ημέρες!

H επικίνδυνη φωτιά που ξεκίνησε απ’ το χωριό Μελία και έφτασε επικίνδυνα στη Νίψα κοντά στην Αλεξανδρούπολη, προβληματίζει καθώς ήταν η ενδέκατη μέσα σε δέκα ημέρες!

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με μηχανήματα του δήμου Αλεξανδρούπολης, της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του στρατού έδωσαν ολονύκτια “μάχη” με τις φλόγες, ώστε αυτή να μην απειλήσει τη Νίψα.

Το ίδιο έκαναν και πριν λίγες ημέρες στην άλλη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Αισύμης. Όπως είναι φυσικό, οι 11 πυρκαγιές τις τελευταίες 10 ημέρες στον Έβρο, δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά. Όχι μόνο στην Πυροσβεστική, αλλά και στις άλλες κρατικές υπηρεσίες. Η σκέψη πολλών πηγαίνει σε εμπρησμό και μάλιστα από τους λαθρομετανάστες οι οποίοι κυκλοφορούν πολλές φορές ανενόχλητοι, ιδιαίτερα στις περιοχές που ξεσπούν πυρκαγιές.

Όταν χθες το απόγευμα, λίγο πριν νυχτώσει, ξέσπασαν δυο φωτιές, στο Φυλακτό αρχικά και στη συνέχεια ανάμεσα σε Πυλαία-Μελία, όταν δεν θα μπορούσαν να πετάξουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης, δεν είναι τυχαίο.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μάλιστα και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την τελευταία πυρκαγιά στην περιοχή της Νίψας Αλεξανδρούπολης. «Προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι στο τελευταίο δεκαήμερο έχουμε στον Έβρο έντεκα φωτιές, οι πέντε εκ των οποίων στο νότιο τμήμα του Νομού και μάλιστα μεγάλες. Όπως η φωτιά της Αισύμης, για την κατάσβεση της οποίας χρειάστηκε μεγάλη εναέρια υποστήριξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα με δείκτη επικινδυνότητας 4, αλλά και το ότι εντοπίσαμε, σε προηγούμενες φωτιές ότι εκδηλώθηκαν σε σημεία-περάσματα μεταναστών όπου βρέθηκαν και ίχνη μικρής κατασκήνωσης, είναι τα στοιχεία που μας προβληματίζουν, γιατί είναι πρωτοφανές όλα αυτά τα χρόνια να έχουμε έντεκα φωτιές σε διάστημα δέκα ημερών», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Νομού, Δημήτρης Πέτροβιτς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.