ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κλοπή από τραπεζικές θυρίδες στο Ψυχικό: Oι δράστες να παρακολουθούσαν τις κινήσεις των θυμάτων τους μέσω Facebook

Κλοπή από τραπεζικές θυρίδες στο Ψυχικό: Oι δράστες να παρακολουθούσαν τις κινήσεις των θυμάτων τους μέσω Facebook

Στο «φως» νέα στοιχεία για τη μεγάλη κλοπή από τις θυρίδες της τράπεζας του Ψυχικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ερευνάται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο, οι δράστες να παρακολουθούσαν τις κινήσεις των θυμάτων τους μέσω Facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Να είχαν δηλαδή την ακτινογραφία της καθημερινότητας τους, έτσι ώστε να δράσουν τις ημέρες που τα θύματα έλειπαν από την Αθήνα σε διακοπές και να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να επισκεφθούν την τράπεζα, για να διαπιστώσουν την αρπαγή της περιουσίας τους.

Έτσι, σε πρώτη φάση, προσδιορίζεται χρονικά η μεγάλη κλοπή, τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Με αυτό το δεδομένο οι αναλυτές της Ασφάλειας, επικεντρώνονται στο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, για να διαπιστώσουν τι συνέβαινε εκείνες τις ζεστές ημέρες του Αυγούστου στην τράπεζα.

Παράλληλα, ερευνούν έναν προς έναν τους ενοικιαστές θυρίδων των τελευταίων μηνών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι δράστες παρουσιάστηκαν ως εκμισθωτές, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο και να προχωρήσουν σε χαρτογράφηση του πεδίου δράσης, χωρίς να κινούν υποψίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δικηγόρος μιας εκ των τεσσάρων γυναικών θυμάτων κ. Γιάννης Μαρακάκης, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να καταθέσει συμπληρωματική λίστα των κοσμημάτων της εντολέως του, ενώ κάτι ανάλογο θα πράξουν και τα υπόλοιπα θύματα. Έχοντας τη συγκεκριμένη λίστα των κλαπέντων κοσμημάτων στα χέρια τους οι αστυνομικοί του Διαρρηκτών της Ασφάλειας, θα προσπαθήσουν μέσα από υπόγεια κανάλια των κλεπταποδόχων της Αθήνας να διαπιστώσουν αν μέρος του «θησαυρού» από τις θυρίδες της τράπεζας του Ψυχικού, πέρασε από τα χέρια τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.