Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει από αύριο – Τι εξαιρέσεις θα ισχύσουν για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει από αύριο – Τι εξαιρέσεις θα ισχύσουν για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νέα μέτρα για το lockdown ανακοίνωσε εκτάκτως σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 06:00 έως και τις 16 Μαρτίου.

H απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 05:00, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη όπου τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 21:00.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, «στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση ή βόλτα με κατοικίδιο, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Στη μετακίνηση με sms 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά, προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών».

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο».

Εξαίρεση υπάρχει για τη Λάρισα. καθώς τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 6 Μαρτίου λόγω του σεισμού.

Για τις περιοχές που θα τεθούν σε «βαθύ κόκκινο»: οι θρησκευτικές λειτουργίες θα τελούνται χωρίς πιστούς, ενώ αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων και μνημοσύνων.

Στο βαθύ κόκκινο υπάρχει η αναστολή δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.