«Μας ντροπιάζουν στην κοινωνία – Δεν έχουν θέση στο Σώμα» ξεσπούν οι αστυνομικοί για το ξύλο στη Νέα Σμύρνη

«Μας ντροπιάζουν στην κοινωνία – Δεν έχουν θέση στο Σώμα» ξεσπούν οι αστυνομικοί για το ξύλο στη Νέα Σμύρνη

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες που είδαμε χθες στη πλατεία της Νέας Σμύρνης, εκεί που δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έφοδο και ξεκίνησαν να χτυπούν πολίτες.

Ανάμεσα σε αυτούς που αντιδρούν είναι και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, οι οποίοι τονίζουν πως πρέπει να ληφθούν μέτρα, καθώς τέτοια σκηνικά «ντροπιάζουν τους αστυνομικούς».

«Όσοι δεν αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, δεν έχουν θέση στο σώμα, δεν έχουν θέση στην Αστυνομία. Μας ντροπιάζουν στην κοινωνία, έχουμε παιδιά, οικογένειες, φίλους… Φτάνει. Αυτές οι εικόνες ντροπιάζουν τον αστυνομικό. Γυρνάμε δεκαετίες πίσω», δήλωσε ο Σπήλιος Κρικέτος, γ.γ. αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής για την απρόκλητη επίθεση κατά οικογενειών στην Νέα Σμύρνη.

Τα βίντεο από την Πλατεία της Νέας Σμύρνης με την επίθεση των αστυνομικών σε έναν νεαρό που τον είχαν περικυκλώσει για να τον προσάγουν, κάνουν από χθες τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και πεδίο αντιπαράθεσης σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο κ. Κρικέτος ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να λάβει άμεσα μέτρα.

«Δεν ξυλοκοπούμε τον κόσμο μέσα στις πλατείες, τα υπόλοιπα είναι για να κουβεντιάζουμε. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι περιττά, καταδικαστέα και μας ντροπιάζουν» είπε ο κ. Κρικέτος και πρόσθεσε: «Αν η ηγεσία δεν πάρει μέτρα άμεσα θα έχουμε κι άλλα τέτοια περιστατικά με ανυπολόγιστες συνέπειες».

«Για να τελειώνουμε, ο αστυνομικός υπερασπίζεται, στέκεται δίπλα στον πολίτη, δεν τον ξυλοκοπά. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον, τον συλλαμβάνουν και τελειώνει εκεί», ξεκαθάρισε.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=122&v=QaB30VVQHm4&feature=emb_title&ab_channel=OPEN

Σε άλλη συνέντευξή του, ο συνδικαλιστής σημείωσε ότι οι ΕΔΕ που διατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να έχουν αποτέλεσμα κάποια στιγμή και πως «ο πολίτης όταν βλέπει έναν αστυνομικό πρέπει να νιώθει ασφάλεια όχι τρόμο».

Τέλος, υποστήριξε, ότι όσοι επιχειρούν να δικαιολογήσουν αυτή την καταστολή και την βία «να σκεφτούν τι θα έκαναν αν ήταν στην θέση το παιδί τους».

Μάλιστα, ο γγ της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής αποκάλυψε ότι το γκλοπ που κρατούσε ένας από τους αστυνομικούς στην Νέα Σμύρνη και με το οποίο χτυπούσε πολίτες, ήταν μεταλλικό, κάτι που απαγορεύεται.

Δείτε το βίντεο από τη Νέα Σμύρνη:

Δείτε τι δήλωσε πολίτης:

Σ.Κρικέτος: «Εικόνες αλητείας – Είναι ντροπή για μας τους αστυνομικούς»

Τα πράγματα με το όνομά τους είπε ο Σπήλιος Κρικέτος, γενικός γραμματέας της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, χαρακτηρίζοντας αλητεία την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών σε πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

«Η αποστολή μας δεν είναι αυτή. Είναι ντροπή για μας τους αστυνομικούς. Ο αρχηγός της αστυνομίας πρέπει να κόψει σήμερα ποπούς, αυτές είναι εικόνες αλητείας», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega

Ο Σπήλιος Κρικέτος, επέρριψε ευθύνες και στους επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ, αμφισβήτησε την εκπαίδευση που έχουν λέγοντας ότι δεν ξέρει εάν είναι ειδικοί φρουροί και αποκάλυψε ότι είχαν μαζί τους παρανόμως μεταλλικό γκλοπ με το οποίο χτυπούσαν ανελέητα τον νεαρό.

Σ.Μπαλάσκας για το ξύλο στη Νέα Σμύρνη: «Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν αστυνομικοί και όχι πολίτες»

Διαφορετική άποψη για τα σκηνικά που είδαμε στη Νέα Σμύρνη είχε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τραυματίες αστυνομικοί και όχι πολίτες» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη με τον ξυλοδαρμό πολιτών την Κυριακή.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους που του ζητούσαν να καταδικάσει την αναίτια βία της αστυνομίας, αφού είπε ότι όλα ξεκίνησαν από άτομα που βγήκαν από κατάληψη και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, στη συνέχεια τους απηύθυνε το ερώτημα: «έχουμε τραυματίες πολίτες στο νοσοκομείο; Γιατί τραυματίες αστυνομικούς έχουμε. Δύο συνάδερφοί μου είναι δαρμένοι και τραυματισμένοι στο νοσοκομείο».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας κατηγόρησε τους δημοσιογράφους που αμφισβητούν -όπως είπε- τις ανακοινώσεις της αστυνομίας και έκανε λόγο για «έγκριτα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.