ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ηράκλειο Κρήτης: Πολίτης καταγγέλλει την αστυνομία για υπέρμετρη χρήση βίας (φωτο)

Ηράκλειο Κρήτης: Πολίτης καταγγέλλει την αστυνομία για υπέρμετρη χρήση βίας (φωτο)

Σύμφωνα με καταγγελία πολιτών που μεταφέρεται από το Μένουμε Ενεργοί στο Facebook, επικράτησαν σκηνές έντασης στο πάρκο Ξενία στην παραλιακή, λόγω υπέρμετρης χρήσης βίας αστυνομικών.

Ο συμβάν έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν «έφτασε μια κλούβα ΜΑΤ, συνοδευόμενη από κάτι μηχανές ΔΙΑΣ και περιπολικά ΟΠΚΕ, κάποια στιγμή εισέβαλαν στο πάρκο μια δυο διμοιρίες των ΜΑΤ» σύμφωνα με την καταγγελία.

Η ώρα ήταν περασμένη και οι συγκεντρωμένοι θεώρησαν πως οι αστυνομικοί είχαν έρθει για έλεγχο, ωστόσο – κατά την καταγγελία – άμεσα ξέσπασε ιδιαίτερη ένταση.

«Καθώς μάς πλησίαζαν τα ΜΑΤ, αργά και σταθερά, τους ρωτούσαμε για ποιο λόγο είναι εδώ και τι είναι αυτά που κάνουν, μας απαντούσαν να πάμε σπίτια μας και να μην γυρεύουμε μπελάδες. Έτσι λοιπόν ξαφνικά, χωρίς να δώσουμε αφορμή, ένας αστυνόμος ΜΑΤ άρχιζε να φωνάζει “ξύλο, ξύλο”, χωρίς να έχει γίνει κάτι, τρέχοντας επιθετικά κατά πάνω μας» σημείωσε ο καταγγέλλων και συνέχισε:

«Το μόνο που θυμάμαι να του λέω είναι “Τι ξύλο ρε;” και από εκείνη τη στιγμή όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Άρχισε να με βαράει με το γκλομπ στοχεύοντας το κεφάλι μου, τον ώμο μου, σημεία στα οποία θα μπορούσε να μου κάνει μόνιμη βλάβη. Και εγώ σήκωσα το αριστερό μου χέρι για να προστατευτώ, χτυπώντας με έτσι στον αγκώνα 3 με 4 φορές».

Όταν άρχισε να ρωτάει ο καταγγέλλων «τι είναι αυτά που κάνουν», οι αστυνομικοί φέρεται να απάντησαν «φύγετε μην βρείτε τον μπελά σας».

«Ένας φίλος μου τους ρωτούσε για ποιο λόγο με βάρεσαν και απλά τον έσπρωχναν και του έλεγαν να φύγει, μετά που προχωρήσαμε να φύγουμε λοιπόν και όταν είχε σπάσει ο πολύς ο κόσμος, άρχισαν αν πετάνε κρότου λάμψης και να κυνηγάνε κάποια παιδιά» σημείωσε ο ίδιος και διερωτήθηκε τι θα είχε γίνει εάν δεν είχε βάλει το χέρι του μπροστά για προστασία.

«Τέτοια συμβάντα τραμπουκισμού και κατάχρησης εξουσίας πρέπει να καταδικάζονται από εμάς τους ίδιους, τους πολίτες, μένε ενήμεροι/ες/α» επεσήμανε, ακόμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.