ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Απαλλάχθηκε ο 42χρονος που είχε κατηγορηθεί πως πάτησε και σκότωσε γάτα στη Θεσσαλονίκη 

«Ο εντολέας μου υπέστη τεράστια ταπείνωση και ηθική βλάβη από την συγκεκριμένη υπόθεση»

Απαλλάχθηκε ο 42χρονος που είχε κατηγορηθεί πως πάτησε και σκότωσε γάτα στη Θεσσαλονίκη 

Ο 42χρονος που είχε κατηγορηθεί ότι ποδοπάτησε μέχρι θανάτου μία γάτα, τον Αύγουστο του 2022 στη Θεσσαλονίκη, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες με βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου.

Αξιολογώντας το σύνολο των διαθέσιμων αποδεικτικών μέσων, οι δικαστές τού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για τον δράστη της δολοφονίας της γάτας και κατά συνέπεια τον απάλλαξαν από την εις βάρος του αποδιδόμενη κατηγορία, κακουργηματικού χαρακτήρα, εκδίδοντας σχετικό βούλευμα το οποίο κατέστη ήδη αμετάκλητο.

Ο 42χρονος, δικηγόρος και διδάκτωρ στο ΑΠΘ, είχε καταστεί κατηγορούμενος μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, την οποία προκάλεσε καταγγελία φιλοζωικής οργάνωσης. Τα στοιχεία που τον βάρυναν ήταν υλικό από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, όπως επίσης μία μαρτυρία ενός καταστηματάρχη.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείτο της κατηγορία που του αποδόθηκε, δηλώνοντας ότι ουδεμία σχέση έχει με τον εικονιζόμενο στο βίντεο. Προς αυτή την κατεύθυνση προσκόμισε στην ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση τεχνική έκθεση πραγματογνώμονα και διαχρονικές φωτογραφίες του ιδίου που αντιπαραβλήθηκαν με αυτές τις δικογραφίες.

Στο απαλλακτικό βούλευμα περιγράφεται ότι ο εικονιζόμενος στο συγκεκριμένο υλικό, διαφέρει εμφανώς και σωματοδομικά και στα χαρακτηριστικά του προσώπου από τον κατηγορούμενο, ενώ η παραπάνω μαρτυρία αξιολογήθηκε από τους δικαστές ως μη πειστική και μη αξιόπιστη. Ελλείψει δε, άλλων στοιχείων οι δικαστές αποφάσισαν να τον αθωώσουν.

«Ο εντολέας μου υπέστη τεράστια ταπείνωση και ηθική βλάβη από την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά νιώθει δικαιωμένος. ‘Αλλωστε πρόκειται για εκλεκτό μέλος της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης και τέτοιες απαράδεκτες πράξεις δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα και την παιδεία του» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Κώστας Τσάκος, συνήγορος υπεράσπισης του 42χρονου. Σχολιάζοντας δε, την μαρτυρία που ενοχοποίησε τον άντρα, ο κ. Τσάκος ανέφερε ότι «αυτός που δήθεν τον αναγνώρισε, κατέθεσε ιδιοτελώς και ωθούμενος από ταπεινά ελατήρια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.