ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Έγκλημα στα Τέμπη: Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τον Επιθεωρητή του ΟΣΕ

Ο Επιθεωρητής θα βρεθεί σήμερα στο γραφείο του ανακριτή για δύο λόγους

Έγκλημα στα Τέμπη: Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τον Επιθεωρητή του ΟΣΕ

Ενώπιον του εφέτη ανακριτή, αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο πρώην Προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος.

Μετά την απολογία του στα τέλη Μαρτίου, είχε κριθεί προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Ο Επιθεωρητής θα βρεθεί σήμερα στο γραφείο του ανακριτή για δύο λόγους.

Ο πρώτος αφορά την κλήση από τον ίδιο τον ανακριτή για να απολογηθεί εκ νέου καθώς έχει επαναπροσδιοριστεί το κατηγορητήριο με βάση των αριθμό των τραυματιών -181- που έχει πλέον αποσαφηνιστεί.

Για τον ίδιο λόγο αναμένεται να κληθούν το επόμενο διάστημα ο προφυλακιστέος σταθμάρχης και οι σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Να σημειωθεί ότι οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο Επιθεωρητής παραμένουν ίδιες. Δηλαδή το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Ωστόσο ο Επιθεωρητής αναμένεται σήμερα να υποβάλει στον ανακριτή και νέο έτοιμα αποφυλάκισης του.

Το προηγούμενο (στην ουσία ήταν η προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε εις βάρος του από τον ανακριτή), τον Απρίλιο, απορρίφθηκε από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Λάρισας καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου κρίνεται πολύ πιθανό, σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος ο Επιθεωρητής, ακόμη και με περιοριστικούς όρους, να διαπράξει αξιόποινες πράξεις προκειμένου να συγκαλύψει το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται, εκμεταλλευόμενος την πολυετή του θητεία στον ΟΣΕ και τις διασυνδέσεις του στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμίζουμε ότι το κατηγορητήριο για τον Επιθεωρητή αφορά στο γεγονός ότι ως υπεύθυνος βαρδιών τοποθέτησε στη βραδινή βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου μόνο του, τον σταθμάρχη ο οποίος ήταν άπειρος και εκείνη τη μοιραία νύχτα τελικά, δρομολόγησε λανθασμένα το Intercity στη γραμμή καθόδου για Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να συγκρουστεί λίγα λεπτά μετά στα Τέμπη με την εμπορική αμαξοστοιχία που κατέβαινε από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.