ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

«Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε»: Συγκλονιστικό ηχητικό-ντοκουμέντο από τον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη

«Να μην φύγει κανείς από το γήπεδο, αν δεν λάβει εντολή»

«Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε»: Συγκλονιστικό ηχητικό-ντοκουμέντο από τον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας και αποκαλύπτει τις επικοινωνίες που είχαν τα στελέχη των Αρχών την ώρα που συνέβαιναν τα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, στα οποία τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός και διακόπηκε ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

«Να μην φύγει κανείς από το γήπεδο, αν δεν λάβει εντολή», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά ο ένας αστυνομικός στον άλλον, την ώρα που συζητούν για τα επεισόδια και για την κατάσταση του 31χρονου τραυματία, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μετά από 2 χειρουργεία.

«Πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ (σ.σ. επίδεσμο)», ρωτά επίσης ο αστυνομικός.

Αναλυτικά ο διάλογος την ώρα των επεισοδίων στου Ρέντη:

  • «Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό».
  • «Ελήφθη, Αποστόλη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»
  • «Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός».
  • «Έχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη;»

(….)

  • «Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το κατάλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης, είμαστε κατανοητοί;».
  • «Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε, σε ένα δευτερόλεπτο το ασθενοφόρο γ… το Χρ…ο μου».

Ταυτόχρονα ένα βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας το οποίο αποτυπώνει τη στιγμή που το ασθενοφόρο παραλαμβάνει τον 31χρονο αστυνομικό από το σημείο που δέχθηκε τη ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Υπενθυμίζεται ότι το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας δεν εφημέρευε ωστόσο ενέκριναν ότι εκεί έπρεπε να διακομιστεί για να σωθεί.

Οι αξιωματικοί αθλητικής βίας συνεχίζουν τις έρευνες και συγκεντρώνουν μαρτυρίες για όσα εκτυλίχθηκαν στο ντέρμπι αλλά και έξω από το γήπεδο, όπου και τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στοιχείο-κλειδί είναι τα ρούχα που φορούσαν αυτοί που βρίσκονταν στο επίμαχο σημείο της κερκίδας. Έτσι οι αξιωματικοί ζήτησαν όλο το υλικό από την κρατική τηλεόραση, από τη μετάδοση του αγώνα για να δώσουν έμφαση στο «πέταλο». Εκεί υπήρχε μια μεγάλη ομάδα ατόμων η οποία μετακινήθηκε προς την έξοδο. Πρόκειται για μια ομάδα 20 με 25 ατόμων που στο παρελθόν έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Αστυνομικοί που ήταν δίπλα στον συνάδελφό τους ανέφεραν ότι τον κατάλαβαν να πέφτει στο οδόστρωμα. Αρχικά είχε τις αισθήσεις του και φώναξε να τον βοηθήσουν να βγάλουν τη φωτοβολίδα και να σταματήσει η αιμορραγία. «Του κάναμε τουρκινές σε δύο σημεία», ανέφεραν οι συνάδελφοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.