ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οικογένεια Βαλυράκη: «Νέα στοιχεία αποκλείουν την εκδοχή του ατυχήματος»

Τονίζει πως δεν προσδοκά καμία αποζημίωση

Οικογένεια Βαλυράκη: «Νέα στοιχεία αποκλείουν την εκδοχή του ατυχήματος»

Oι συνήγοροι της οικογένειάς του Σήφη Βαλυράκη εξέδωσαν ανακοίνωση για την υπόθεση, τονίζοντας ότι με βάση τα νέα στοιχεία της δικογραφίας αποκλείεται η εκδοχή του ατυχήματος ενώ σημειώνει πως και η πλευρά των κατηγορουμένων ουσιαστικά εγκαταλείπει αυτή τη γραμμή και αποδέχεται την εκδοχή της δολοφονίας.

Επιπλέον όπως σημειώνουν οι κ.κ. Μανώλης Φωτάκης, Κώστας Παπαδάκης διαψεύδεται από τα στοιχεία της δικογραφίας «ο ευτελής ισχυρισμός ότι δήθεν η οικογένεια Βαλυράκη επιδιώκει αποζημίωση από τον χαρακτηρισμό της υπόθεσης ως δολοφονίας. Καμμία αποζημίωση δεν προσδοκά και καμμία συναφής ασφαλιστική σύμβαση ζωής δεν έχει συναφθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνηγόρων της οικογένειας Βαλυράκη:

«Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των τελευταίων εξελίξεων στην υπόθεση Σήφη Βαλυράκη αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε, έχοντας γνώση των νέων στοιχείων της δικογραφίας για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο 2021, ότι:

1) Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και καταθέσεις και οι φωτογραφίες του θύματος αποκλείουν την εκδοχή του ατυχήματος και περιορίζουν σημαντικά την περίπτωση να έχουν προέλθει τα τραύματα του θανόντος από την προπέλα του σκάφους του, ενώ αποκλείουν και τα μεταθανάτια τραύματα.

2) Η εμπλοκή άλλους σκάφους ως τόπου προέλευσης της εγκληματικής ενέργειας πιστοποιείται από φωτογραφίες, ανάλυση ψηφιακών δεδομένων και μαρτυρικές καταθέσεις.

3) Η περιγραφή του σκάφους των δραστών και της συμπεριφοράς τους απέναντι στον θανόντα επαναλαμβάνεται στον ανακριτή από τους αυτόπτες μάρτυρες. Σε αυτούς προστίθενται και άλλοι που καταθέτουν ότι το σκάφος των δραστών απουσίαζε την ώρα του συμβάντος από το λιμάνι, ενώ προκύπτει ότι αυτοκίνητό τους βρισκόταν εκεί και όχι στο σπίτι τους.

4) Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας έχει καταθέσει δύο μηνύσεις, μία κατά των δραστών για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση και μια κατά παντός υπευθύνου για τραμπουκισμούς και απειλές που δέχθηκε για να αλλάξει την κατάθεσή του. Ενώ πιέσεις καταγγέλλει και ο άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

5) Από σωρεία εγγράφων της ανακριτικής δικογραφίας διαψεύδεται ο ευτελής ισχυρισμός ότι δήθεν η οικογένεια Βαλυράκη επιδιώκει αποζημίωση από τον χαρακτηρισμό της υπόθεσης ως δολοφονίας. Καμμία αποζημίωση δεν προσδοκά και καμμία συναφής ασφαλιστική σύμβαση ζωής δεν έχει συναφθεί.

Συνεπώς κανένα κίνητρο δεν έχει η οικογένεια, οποιασδήποτε μορφής, ούτε προσωπικό κατά των κατηγορουμένων, τους οποίους δεν γνωρίζει. Μόνη της ανάγκη είναι η πλήρης διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ανθρώπου της, η απόδοση δικαιοσύνης και η αποτροπή της συγκάλυψης. Και αυτό δεν το οφείλει στον Σήφη Βαλυράκη μόνο η οικογένειά του, αλλά και η Πολιτεία και η κοινωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δε οικογένεια δεν το διεκδικεί με πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοδοτική λειτουργία της δικαιοσύνης, όπως επίσης ευτελέστατα διαδίδεται, αλλά με κάθε νόμιμο θεσμικό μέσο και μόνο για την επιτάχυνσή της και τη διαφάνεια στη λειτουργία της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.