ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πάτρα: Ανήλικοι κλέφτες επιτίθενται με μαχαίρι – Φοβούνται για τη ζωή τους οι κάτοικοι

Παιδιά οικογένειας Ρομά σπέρνουν τον τρόμο

Πάτρα: Ανήλικοι κλέφτες επιτίθενται με μαχαίρι – Φοβούνται για τη ζωή τους οι κάτοικοι

Ανήλικα παιδιά 10 έως 14 ετών επιτίθενται με μαχαίρια στους κατοίκους του Αγίου Βασιλείου Πατρών και σπέρνουν τον τρόμο.

Αντιμέτωποι με την επιθετική συμπεριφορά Ρομά που διαμένουν στην περιοχή έρχονται κάτοικοι που βλέπουν τους ανήλικους να βγάζουν ακόμα και μαχαίρι για να τους κλέψουν.

«Φοβόμαστε για τη ζωή μας», δηλώνουν οι κάτοικοι, οι οποίοι κάνουν έκκληση για βοήθεια.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κατασχεμένης πολυκατοικίας στον κόμβο Κουρτέση, όπου διέμεναν οικογένειες Ρομά. Έκτοτε μια εξ αυτών μίσθωσε διαμέρισμα σε ακίνητο που βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη.

Έκτοτε άρχισαν τα προβλήματα, με τους περιοίκους, όπως λένε, «να χάνουν τον ύπνο» τους καθώς καταστρατηγήθηκαν οι ώρες κοινής ησυχίας, ενώ συνεχείς ήταν οι διενέξεις των ενοίκων του διαμερίσματος με επισκέπτες ομόφυλούς τους.

Στη συνέχεια τα πράγματα αγρίεψαν όταν κατεγράφησαν περιπτώσεις κλοπών και επιθέσεων, ακόμα και με μαχαίρι, με δράστες παιδιά ηλικίας από 10 έως 14 ετών.

«Δεν πρόκειται για άτομα που μπορούν να αφομοιωθούν, δεν μπορούν να προσαρμοστούν. Έχουν επιτεθεί με μαχαίρι και μάλιστα σε άνδρες μέρα μεσημέρι, μέσα σε καφενείο έχουν χτυπήσει άνθρωπο. Όσο για τη διατάραξη κοινής ησυχίας ούτε λόγος, δεν σέβονται τίποτα μέχρι τις 5 το πρωί, φασαρία, μουσική στη διαπασών», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής δύο ανήλικα προσέγγισαν δυο γυναίκες επιχειρώντας να τους αφαιρέσουν χρήματα. Μάλιστα, στη μια περίπτωση, το ένα παιδί δεν δίστασε να την αγκαλιάσει με το πρόσχημα ότι «φοβάται».

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν σε καφενείο της περιοχής όπου, όπως αναφέρεται, άνευ λόγου και αιτίας επιτέθηκαν σε άνδρα χτυπώντας τον στο πρόσωπο και στη συνέχεια, υπό την απειλή μαχαιριού, αποπειράθηκαν να ληστέψουν διερχόμενο. Λίγα λεπτά αργότερα επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο, αρπάζοντάς τον από τον λαιμό με σκοπό την αρπαγή χρημάτων και τέλος έκλεψαν γυναίκα σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ.

Την επομένη σημειώθηκε κλοπή σε μίνι μάρκετ, με δράστες τρεις ανήλικους μέλη της ίδιας οικογένειας. Για τα περιστατικά βίας και κλοπών έχουν κατατεθεί μηνύσεις από τα θύματα στην Αστυνομία, ενώ συνεχής είναι η παρουσία αστυνομικών στην περιοχή. Κάτοικοι δε, έχουν ενημερώσει με έγγραφες αναφορές τον Δήμο και την Εισαγγελία Πατρών.

«Έχουμε φέρει πάρα πολλές φορές το ‘’100’’για διατάραξη κοινής ησυχίας. Μάλιστα απείλησαν ενοικιαστές που διαμένουν στο ίδιο ακίνητο να φύγουν, με σκοπό να μεταφερθούν εκεί και οι υπόλοιπες οικογένειες Ρομά», λέει κάτοικος της περιοχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε έλεγχο κλιμακίου της Πολεοδομίας, κατόπιν καταγγελιών κατοίκων, διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων στο ακίνητο, ιδιοκτήτης του οποίου φέρεται να είναι συγγενικό πρόσωπο του επιχειρηματία στον οποίο άνηκε η πολυκατοικία στον κόμβο Κουρτέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.