
Συνελήφθη την Τετάρτη (23/7) ζευγάρι από τη Λαμία, το οποίο επιδιδόταν σε συνεχείς τηλεφωνικές απάτες με επίκεντρο τα Σιάτιστα, με στόχο την «αφαίμαξη» χρηματικών ποσών από ανυποψίαστα θύματα.
Οι δύο συλλήψεις έγιναν από το ΑΤ Βοΐου, ενώ προανάκριση για την υπόθεση της τετελεσμένης απάτης διενεργεί το ΑΤ Παλαμά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport ο 58χρονος στις 11 του μήνα είχε τηλεφωνήσει σε μια γυναίκα σε περιοχή της Καρδίτσας και προσποιούμενος έναν χειρουργό του οικείου Νοσοκομείου, την ενημέρωσε ότι η κόρη της κινδύνευε και έπρεπε άμεσα να χειρουργηθεί μετά από τροχαίο ατύχημα.
Την έπεισε να δώσει 5.000 ευρώ για την επικείμενη χειρουργική επέμβαση.
Η συνάντηση του θύματος με τον Λαμιώτη απατεώνα, έγινε πλησίον του σπιτιού της γυναίκας όπου υπάρχει ένα σούπερ μάρκετ και αφού ο ανδρας πήρε τα χρήματα, εξαφανίσθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Όταν η γυναίκα κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης, ειδοποίησε την αστυνομία δίνοντας αναλυτική περιγραφή του δράστη που είχε πάρει τα χρήματα.
Στις 23 Ιουλίου το πρωί η «παρέα» ξαναχτύπησε, καθώς ξεκίνησε τα τηλέφωνα στην περιοχή της Σιάτιστας.
Με το ίδιο ακριβώς σενάριο το ζευγάρι των απατεώνων προσπάθησε να εξαπατήσει ηλικιωμένη, ενώ για κακή τους τύχη τηλεφώνησαν και σε τοπικό μέσο ενημέρωσης παίζοντας το ίδιο «έργο», με αποτέλεσμα άμεσα να κοινοποιηθεί η παρουσία τους στην περιοχή.
Το ζευγάρι των απατεώνων χρησιμοποίησε ακόμη και ταξί για να τους οδηγήσει στη διεύθυνση που έψαχναν. Όμως για κακή τους τύχη έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.
Ο 58χρονος αναγνωρίσθηκε από το θύμα του στην περιοχή της Καρδίτσας και σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία για απάτη.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.