ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: «Έχει ψυχική ασθένεια, γιατί στα 17 του δολοφόνησαν μπροστά του, φίλο του» λέει ο δικηγόρος του Νορβηγού 

«Ο θάνατος του αστυνομικού προήλθε από τις πράξεις του κατηγορουμένου, αυτό είναι δεδομένο»

Θεσσαλονίκη: «Έχει ψυχική ασθένεια, γιατί στα 17 του δολοφόνησαν μπροστά του, φίλο του» λέει ο δικηγόρος του Νορβηγού 

Ποινική δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε στο Νορβηγό ο οποίος μαχαίρωσε θανάσιμα σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη έναν 32χρονο αστυνομικό. Ο δικηγόρος του δράστη, Θοδωρής Καραγιάννης δήλωσε ότι «Δεν θα μπούμε σε καμία λογική να αμφισβητήσουμε τα δεδομένα. η ανθρωποκτονία δεν αμφισβητείται. Ο θάνατος του αστυνομικού προήλθε από τις πράξεις του κατηγορουμένου, αυτό είναι δεδομένο»

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτά που χρήζουν διερεύνησης είναι η κατάσταση μέθης στην οποία ήταν τόσο ο δράστης όσο ενδεχομένως και οι υπόλοιποι, η ψυχική υγεία του δράστη και οι ακριβείς συνθήκες».

«Είναι διαφορετικό εάν υπήρξε συμπλοκή και κατέληξε, όπως κατέληξε και διαφορετικό εάν ο δράστης το ξεκίνησε μόνος του και χωρίς λόγο είναι διαφορετικό εάν γνωρίζονταν ή όχι», σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Παράλληλα όπως ανέφερε «υπάρχουν κάποιες παράμετροι με βάση τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στη δικογραφία και σε όσα φαίνονται από τις μαρτυρίες. διαφοροποιούν το σκηνικό όχι σε επίπεδο κοινής γνώμης αλλά σε επίπεδο δικαστικής κρίσης».

Ερωτώμενος για ποιο λόγο ο κατηγορούμενος πήγε να πιει ένα ποτό έχοντας ένα φονικό όπλο, ο συνήγορος απάντησε «αν δεν είχαμε μία ανθρωποκτονία τετελεσμένη και αν δεν είχαμε και μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, αν δεν είχαμε ένα τέτοιο έγκλημα, θα σας έλεγα ότι κατανοώ τη σκέψη. Δεν σημαίνει ότι όποιος φέρει ένα τέτοιο όπλο είναι διαθέσιμος να σκοτώνει, ούτε όποιος φέρει τέτοιο όπλο σκοτώνει».

«Το λιγότερο είναι ότι πήγε να πιει ποτό με ένα μαχαίρι παλάμης στην κατοχή του», συμπλήρωσε.

Για το εάν ο κατηγορούμενος έχει ιστορικό φυλάκισης είπε, «τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν έχει κάποια προηγούμενη ανάμειξη, τουλάχιστον δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία».

Κλείνοντας, ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στο επίδομα που λαμβάνει ο δράστης από το νορβηγικό κράτος, ενώ στην Ελλάδα δεν εργάζεται και εξήγησε: «Το επίδομα που λαμβάνει είναι σύνταξη αναπηρίας, το λαμβάνει για ψυχιατρική νόσο, η οποία προήλθε γιατί όταν ήταν 17-18 ετών βρέθηκε ο ίδιος μάρτυρας δολοφονίας φίλου του».

Ενώ ανέφερε ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας έπαιρνε την αγωγή του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.