ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Χαλκίδα: Την Παρασκευή η απολογία των εφοριακών που συνελήφθησαν

Μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών απέσπασαν συνολικά 95.600 ευρώ από 17 περιπτώσεις

Χαλκίδα: Την Παρασκευή η απολογία των εφοριακών που συνελήφθησαν

Η ΔΟΥ Χαλκίδας έπειτα από την προσφυγή γνωστού πολίτης της περιοχής βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το «αμαρτωλό» τεφτέρι και οι διάλογοι-φωτιά των εφοριακών είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλώντας μεγάλα ερωτήματα, ενώ την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε η δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι εφοριακοί βρέθηκαν με χειροπέδες στα χέρια καθώς οι επτά συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης προήχθησαν σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Με σκυμμένα τα κεφάλια οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών μετά την πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Και οι επτά συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για αύριο Παρασκευή (24/5) προκειμένου να απολογηθούν.

Καταγγελίες από τον Νοέμβριο του 2023
Το κουβάρι ξετύλιξαν καταγγελίες, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023 οι εφοριακοί φέρονται σύμφωνα με τις καταγγελίες να εκβίαζαν επιχειρηματίες. Εάν πλήρωναν, τότε και μόνο τότε διεκπεραίωναν τις φορολογικές εκκρεμότητες τους. Έτσι, μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών απέσπασαν συνολικά 95.600 ευρώ από 17 περιπτώσεις.

Μάλιστα σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων ανάμεσα σε άλλα βρέθηκαν και σχεδόν 79.000 σε μετρητά.

Όλα ξεκίνησαν από έναν επιχειρηματία από τη Χαλκίδα, ο οποίος σύμφωνα με όσα δήλωσε, δεν έχει εκκρεμότητες. Ο ίδιος πήγε στο γραφείο του προϊστάμενου της αστυνομίας, με χαμηλή φωνή και άκρα μυστικότητα του εξέθεσε τα τεκταινόμενα.

Μέχρι και τα παράθυρα ήταν σφραγισμένα για να μην διαρρεύσει τίποτα θα πουν γνώστες της μεγαλειώδους αστυνομικής επιχείρησής.

«Είμαι γνωστός επιχειρηματίας στην Χαλκίδα και φορολογικά άψογος. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως θα ξανακάνουν έλεγχο επειδή υπάρχει ασυμφωνία 20.000 ευρώ. Ρώτησα τον λογιστή και μου είπε πως δεν υπάρχει.

Πήγα στο γραφείο τους και μου είπαν «δώσε μας εμάς 20.000€ και θα σε ξεχάσουμε», κατάλαβα πως αλλιώς θα με ταλαιπωρούσαν. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα τέτοιο εκβιασμό. Τα έδωσα για να μην έχω προβλήματα», φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μεθοδικά ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν μαρτυρίες καθώς αντιλαμβάνονταν πως το κύκλωμα αποκτά νέες διαστάσεις.

«Είχα επιστροφή φόρου 90.000€ και με πήραν τηλέφωνο να πάω στο γραφείο τους, πήρα την λογίστρια μου για να πάμε μαζί στην εφορία και αυτή πριν πάμε πήρε την εφορία και ρώτησε τι είναι το ραντεβού. Δεν πρόλαβε να το κλείσει και η εφορία με πήρε και μου είπε να πάω μόνος.

Όταν πήγα μία υπάλληλος ευθέως μου είπε να δώσω 5.000€. Εγώ σοκαρίστηκα. Πρώτη φορά μου συνέβη κάτι τέτοιο. Αφήστε που μου είπαν και να μην μιλήσω πουθενά!», κατήγγειλε επιχειρηματίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τη Δευτέρα όμως ένα από τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως λίγη ώρα νωρίτερα είχε δώσει έναν λευκό φάκελο με 10.000 ευρώ στην προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, έπειτα από εκβιασμό που είχε υποστεί από υπάλληλους της εφορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.