ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Αλαζόνας ο Σαμαράς», λένε τα ΜΜΕ των Σκοπίων

«Αλαζόνας ο Σαμαράς», λένε τα ΜΜΕ των Σκοπίων

Για «αλαζονεία και υπεροψία» κατηγορούν τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τα ΜΜΕ των Σκοπίων, για την απαντητική επιστολή που έστειλε στον Σκοπιανό ομόλογό του για το θέμα της ονομασίας. Στην επιστολή ο κ. Σαμαράς απέρριψε την πρόταση του Νίκολα Γκρούεφσκι για σύσταση δυο ομάδων -με επικεφαλής τους δύο πρωθυπουργούς- για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Συγκεκριμένα, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι «η αρνητική απάντηση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει την αδιαφορία της ελληνικής πλευράς για το θέμα του ονόματος».

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφεραν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ότι «στην απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού υπογραμμίζεται ότι δεν υφίσταται ανάγκη για πρόοδο και ώθηση στη διαδικασία για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων», ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ο κ. Σαμαράς δεν επιδεικνύει διάθεση για συμμετοχή σε στοχευμένο και εντατικό διάλογο για την υπέρβαση της διαφοράς στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει καθοριστεί από τον ΟΗΕ, επιχειρεί δε να μεταθέσει στην ΕΕ την ευθύνη για την παρεμπόδιση της ενταξιακής πορείας της χώρας».

«Ο κ. Σαμαράς, με την επιστολή του, δεν παρέχει διαβεβαιώσεις ότι διακατέχεται από πλήρη δέσμευση και ότι διαθέτει βούληση για την ευρω-ενσωμάτωση της περιοχής. Αυτήν τη στιγμή χρειάζεται μεγαλύτερη δέσμευση και επαφές που θα φέρουν τις δύο χώρες πιο κοντά και θα συμβάλουν στην ενσωμάτωση της περιοχής στην ΕΕ», συμπλήρωναν από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Την ίδια στιγμή το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ, έκανε λόγο για «έλλειψη εποικοδομητικότητας» από την ελληνική πλευρά.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του το SDSM υπογραμμίζει: «Αναφορές που περιλαμβάνονται στην απαντητική επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι, έτσι όπως αυτές μεταφέρονται από τα μέσα ενημέρωσης, δείχνουν έλλειψη εποικοδομητικότητας από την πλευρά της Ελλάδας στη διένεξη με τη “Μακεδονία” για το ζήτημα του ονόματος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.