ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Μην παραχαράζετε την Ιστορία»: Η ιστορία του τραγουδιού του έγινε ο ύμνος της Μακεδονίας και viral (βίντεο)

«Μην παραχαράζετε την Ιστορία»: Η ιστορία του τραγουδιού του έγινε ο ύμνος της Μακεδονίας και viral (βίντεο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες το βίντεο «Μην παραχαράσσετε την ιστορία» με τον παπά να τραγουδάει τον “ύμνο της Μακεδονίας”.

Το βίντεο προβλήθηκε από τον ΣΚΑΙ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής κι έχει γίνει viral στα social media με τους χρήστες να σχολιάζουν με μοναδικό τρόπο τις διάφορες εκδοχές του βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=eNxuT1m1idM

Βέβαια, οι στίχοι που τραγούδησε ο παπάς στο πούλμαν δεν ήταν δικής του έμπνευσης. Δημιουργός του τραγουδιού γνωστού και ως «Ύμνου της Μακεδονίας» είναι η θεατρική συγγραφέας και ιατρός, Μαριγώ Μπούρη.

Όπως έχει αναφέρει, το τραγούδι γράφτηκε πριν από τριάντα χρόνια σε μια κατασκήνωση και έγινε αμέσως αγαπητό στους Μακεδόνες. Σε συνέντευξή της στη neakriti είχε αποκαλύψει:

«Αυτό το τραγούδι γράφτηκε για την Μακεδονία, πριν από 30 χρόνια, στην κατασκήνωση Πρώτη Φλωρίνης! Ήταν τότε, που μας φιλοξενούσε στην αγκαλιά της η κατασκήνωση, υπό την σκέπη και την φροντίδα του αείμνηστου επισκόπου π. Αυγουστίνου Καντιώτη. Η μεγάλη του αγάπη για την Μακεδονία, ήταν αυτή που τον έκανε να προτείνει σε όλους μας και να μας ενθαρρύνει να γράψουμε ένα τραγούδι γι’ αυτήν! Ήμουνα η πρώτη που ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά του! Ήμουν 19 ετών και γράφοντάς το, αισθανόμουν ότι αγωνιζόμουν με την πένα μου και το ακορντεόν μου, για χάριν της Μακεδονίας!… υπό την σκέπη πάντα και την ευλογία του Γέροντα. Από εμένα το τραγούδι αυτό ξεχάστηκε! Με έκπληξη όμως διαπίστωσα, ότι οι Φλωρινιώτες και οι υπόλοιποι Μακεδόνες το κράτησαν στην καρδιά τους, το τραγούδησαν, το μετέδωσαν και το ενέταξαν ψηλά στη Μακεδονική κουλτούρα, όλα αυτά τα χρόνια! Αισθάνθηκα, ότι το τραγούδι μου ήρθε πάλι και με βρήκε.. και μαζί η πνευματική ευθύνη για τις νέες γενιές! Έκατσα με μεράκι και ταπεινότητα και το ηχογράφησα… του έδωσα λίγο από το μεγαλείο της σύγχρονης μουσικής τεχνολογίας, που του άξιζε! Νιώθω πως η ιστορία με προλαβαίνει κάθε φορά και δεν μπορώ να την προσπεράσω!.. Μπορώ όμως να την υπηρετήσω! Να τώρα, που το τραγούδι μου για την Μακεδονία, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Η Μακεδονία είναι Ελληνική και το τραγούδι μου, είναι δικό σας!».

Το «Μην παραχαράζετε την ιστορία», τραγουδιέται σε παρελάσεις, σε κατασκηνώσεις, σε εθνικές επετείους, σε συλλαλητήρια και πατριωτικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε τονίσει. Βέβαια, μετά την περασμένη Κυριακή το τραγούδι ακούγεται σε όλο το ελληνικό ίντερνετ και έχει γίνει το απόλυτο viral των ημερών.

Ακούστε την πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού “Μην παραχαράζετε την ιστορία”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.