ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Το “Μακεδονία Ξακουστή” προάγει τον αλυτρωτισμό και τον επεκτατισμό»! – Τι λέει σύλλογος μουσικών…

«Το “Μακεδονία Ξακουστή” προάγει τον αλυτρωτισμό και τον επεκτατισμό»! – Τι λέει σύλλογος μουσικών…

Θέση για το «Μακεδονία Ξακουστή» παίρνει κάποιος «Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος», σε μια παραληρηματικού χαρακτήρα ανακοίνωση σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα εμβατήρια που προάγει τον αλυτρωτισμό και τον επεκτατισμό, την λογική μίας «μεγάλης Ελλάδας», πράγμα κακό βέβαια καθώς η «προοδευτική» θέση είναι για μια Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο μικρή.

«Δεν μπορεί αυτή την επικίνδυνη εθνικιστική αντίληψη να την εμψυχώνουμε οι μουσικοί των Φιλαρμονικών παίζοντας το συγκεκριμένο εμβατήριο που προωθεί τέτοιες αντιλήψεις», σημειώνει ο Σύλλογος, ο οποίος στη συνέχεια πραγματοποιεί επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής ενώ τελειώνει με το γνωστό σύνθημα «κανένας Έλληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα», όπου βέβαια μας μπερδεύει στο σημείο αυτό καθώς είναι άγνωστο για τον συγκεκριμένο χώρο που κινείται ο σύλλογος εάν τελικά υπάρχουν σύνορα ή όχι.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου έφερε στην επικαιρότητα και τον κλάδο των μουσικών. Όχι γιατί δεκάδες Φιλαρμονικές επένδυσαν μουσικά τις παρελάσεις, αλλά για το ρεπερτόριο που αυτές επέλεξαν.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε για το αν οι Φιλαρμονικές θα έπαιζαν το εμβατήριο “Μακεδονία ξακουστή”. Αρκετές μέρες πριν στήθηκε σκηνικό από πληθώρα μηχανισμών (δημοτικές αρχές, ΜΜΕ, βουλευτές κ.ά.) με στόχο την έξαρση των εθνικιστικών αντανακλαστικών. Ακόμα και σε διοργάνωση αγώνα δρόμου στην Αθήνα οι διοργανωτές ζητούσαν να παιχθεί το συγκεκριμένο εμβατήριο για την “εμψύχωση” των δρομέων.

Πρωταγωνιστές αυτού του σκηνικού οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής που είχαν πιάσει στασίδι στις εξέδρες των παρελάσεων. Ο υπόδικος Κασιδιάρης, καλεσμένος των διοργανωτών, έσπευσε να κάνει δηλώσεις μετά τον Πρόεδρο της Βουλής στη στρατιωτική παρέλαση, που δεν παρέλειψε να μεταδώσει η ΕΡΤ. Εξοργιστικό είναι ότι στην Καλλιθέα φασιστικές ομάδες με κράνη και κουκούλες εμφανίστηκαν στην παρέλαση υπό τη συνοδεία και την προστασία της Αστυνομίας.

Όταν μέλη της Λαϊκής Επιτροπής της Καλλιθέας απάντησαν στις προκλήσεις τους, η Αστυνομία επιτέθηκε στα μέλη των Σωματείων στέλνοντας αρκετούς στο νοσοκομείο, προστατεύοντας τους φασίστες.

Όλο αυτό το αντιδραστικό σκηνικό φαίνεται ότι στήθηκε με την ανοχή της κυβέρνησης, τη στιγμή που καλεί σε “προοδευτικό μέτωπο” ενάντια στην ακροδεξιά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Συνάδελφοι, ο πραγματικός πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τις ναζιστικές εγκληματικές οργανώσεις και τις εθνικιστικές κορόνες. Είναι ανησυχητικό στρατιωτικές δυνάμεις που παρελαύνουν να φωνάζουν σύνθημα που λέει ότι η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική.

Η κυβέρνηση έχει πλήρη ευθύνη για αυτές τις καταστάσεις. Είναι υποκριτικό να μιλάς για μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά και οι στρατιώτες με τις υποδείξεις των ανωτέρων τους να φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα, την ώρα που ο υπουργός Άμυνας κάθε μήνα βρίσκεται στις ΗΠΑ για να σχεδιάζει μαζί με τους “συμμάχους” τις νέες επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.

Η πατρίδα μας έχει συγκεκριμένα σύνορα και αυτά πρέπει να υπερασπίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο ελληνικός λαός. Δεν μπορεί στρατιωτικοί θύλακες να προάγουν δημόσια τον αλυτρωτισμό και τον επεκτατισμό.

Δεν μπορεί αυτή την επικίνδυνη εθνικιστική αντίληψη να την εμψυχώνουμε οι μουσικοί των Φιλαρμονικών παίζοντας το συγκεκριμένο εμβατήριο που προωθεί τέτοιες αντιλήψεις.

Ο πατριωτισμός πρέπει να ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να υπερασπίσουμε τα εργατικά – δημοκρατικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν έχει καμία σχέση με αλυτρωτισμούς, με ιδεοληψίες της “μεγάλης Ελλάδας”, με τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, τους σχεδιασμούς της και τις συμφωνίες της.

Κανένας Έλληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.