ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Oλλανδή ευρωβουλευτής θέλει “μακεδονική” ταυτότητα

Oλλανδή ευρωβουλευτής θέλει “μακεδονική” ταυτότητα

 Ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που να εγγυάται τη «μακεδονική» ταυτότητα, τον πολιτισμό και τη γλώσσα, προτείνει η Ολλανδή βουλευτής της αριστερής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου Marije Cornelissen, για να δοθεί λύση στη διαφωνία του ονόματος μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η η Ολλανδή βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες  του Επιτρόπου της Διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εντείνει τις προσπάθειες για να ξεπεραστεί η διαμάχη για το όνομα. Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται ένας πιο ενεργός ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά τη συζήτηση ορισμένοι βουλευτές προειδοποίησαν ότι περαιτέρω καθυστέρηση της έναρξης των διαπραγματεύσεων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα της χώρας.

Ωστόσο, οι Έλληνες και οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές κατέδειξαν και πάλι τα Σκόπια, ως πηγή των προβλημάτων στις σχέσεις της πΓΔΜ με τις χώρες τους.

 Κάλεσαν τα Σκόπια να αποδείξει το ενδιαφέρον για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος με σαφείς ενέργειες και να βελτιώσει τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου έχουν προθεσμία να υποβάλουν τροποποιήσεις στο προτεινόμενο κείμενο ψηφίσματος, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα του Makfax.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.