ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Firebird: Το προηγμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος των Αμερικανών (βίντεο)

Firebird: Το προηγμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος των Αμερικανών (βίντεο)

Tο αεροσκάφος Firebird της Northrop Grumann που έχει απασχολήσει το ενδιαφέρον των στρατιωτικών αναλυτών και εμπειρογνωμόνων τα τελευταία χρόνια, αποκαλύφθηκε σε πρόσφατη έκθεση στις ΗΠΑ, με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας να μιλούν για τις δυνατότητες του.

Το μυστηριώδες κατασκοπευτικό εναέριο όχημα, θεωρείται ως ένα από τα πιο κορυφαία τεχνολογικά και κατασκευαστικά επιτεύγματα, καθώς ενσωματώνει προηγμένα τεχνολογικά και λειτουργικά συστήματα, ενώ οι ΗΠΑ γνωρίζουν πως όταν καταστεί πλήρως επιχειρησιακά λειτουργικό, θα τους προσφέρει τρομερά πλεονεκτήματα για την συλλογή πληροφοριών.

Ειδικότερα, το Firebird είναι εξαιρετικά ευέλικτο αεροσκάφος με ανθεκτική άτρακτο και ενώ μπορεί να εκτελέσει αυτόνομα αποστολές συλλογής πληροφοριών και επιτήρηση.

Ποιες οι δυνατότητές του
Το Firebird μπορεί να επιχειρήσει είτε επανδρωμένα είτε με αυτόνομη λειτουργία , ενώ διαθέτει ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό ωφέλιμο φορτίο για αεροσκάφος της κατηγορίας του.

Η μοναδική κατασκευή του και το λογισμικό που διαθέτει, επιτρέπει στους χειριστές ή το πλήρωμα να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα αποστολών διάρκειας άνω των 30 ωρών στα 25.000 πόδια.

«Στο επίκεντρο της αρχιτεκτονικής του Firebird είναι η ευελιξία και η γρήγορη ολοκλήρωση και ενσωμάτωση των διάφορων δυνατοτήτων που διαθέτει για την εκτέλεση αποστολών», δήλωσε ο Brian Chappel, υψηλόβαθμο στέλεχος της Northrop Grumman.

Στη συνέχεια προσέθεσε πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει εκτελέσει πτήσεις με περισσότερα από είκοσι διαφορετικά ωφέλιμα φορτία, όπως για παράδειγμα προηγμένες ηλεκτρονικές και υπέρυθρες κάμερες, διαφόρων ειδών ραντάρ και συστήματα επικοινωνιών, έως και πέντε αισθητήρες που λειτουργούν ταυτόχρονα.

Αδιαμφισβήτητα, οι τελευταίες αυτές πληροφορίες σχετικά με το Firebird, προκαλούν εντύπωση και μεγάλο ενδιαφέρον για το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ιδιαίτερα «αφιλόξενα» επιχειρησιακά περιβάλλοντα αλλά και σε εμπόλεμες ζώνες.

Δείτε βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.