ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απόρριψη Παραλαβής των Leopard 2HEL

Απόρριψη Παραλαβής των Leopard 2HEL

Mε ένα έγγραφο-«φωτιά», προς την Διεύθυνση Προμηθειών του ΓΕΣ, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Ευάγγελος Βασιλάκος, καλεί το ΓΕΣ να μην παραλάβει τα 19 ετοιμοπαράδοτα άρματα μάχης Leopard 2HEL, με αιτιολογικό την μην ικανοποίηση των βασικών προδιαγραφών θωράκισης στις δοκιμές Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα ο Ε. Βασιλάκος, ζητεί από την Διεύθυνση Προμηθειών του ΓΕΣ, να ενημερώσει επίσημα την κατασκευάστρια εταιρεία KMW και να την καλέσει να συνυπογράψουν στις 28 Φεβρουαρίου πρωτόκολλο απόρριψης των υπό παράδοση (19 άρματα) Leopard 2HEL. Πρόκειται για κίνηση, η οποία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, αφού γίνεται σε μία χρονική στιγμή που οι δοκιμές της νέας θωράκισης στο πεδίο δοκιμών του Meppen,  στη Γερμανία, έδειξαν ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, ενώ ερωτηματικό παραμένει το αν η ΓΔΑΕΕ έχει πάρει τα πλήρη αποτελέσματα των δοκιμών. Πέρα από το πρωτοφανές του πράγματος, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η εξέλιξη αυτή θα αποβεί αρνητική για την KMW – όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΣ – για μία σειρά λόγων που έχουν σχέση με το θέμα των ποινικών ρητρών.

Από την άλλη πλευρά από την ΓΔΑΕΕ, αφήνεται να διαρρεύσει ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στην λύση του προβλήματος των υποβρυχίων» και ότι «Το Ναυτικό μπορεί να υπερέβαλε» ! Σίγουρα είναι μέγα θέμα να διακριβωθεί που (και αν…) το Ναυτικό «υπερέβαλε» δεδομένου ότι η λίστα με τα προβλήματα του 214, ξεπερνάει την μία σελίδα και τα περισσότερα είναι μείζονα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπωσδήποτε, θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια στα θέματα αυτά,  αφού οι κινήσεις της ΓΔΑΕΕ επί Ε. Βασιλάκου, γενικά χαρακτηρίζονται ως «αντισυμβατικές», με όποια έννοια μπορεί να περικλείει ο χαρακτηρισμός αυτός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.