ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι απάντησε η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων για τα ρωσικά αμφίβια ΤΟΜΑ

Τι απάντησε η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων για τα ρωσικά αμφίβια ΤΟΜΑ

Η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων αναφορικά με την καταλληλότητα των ρωσικών αμφίβιων ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3F, αποφάνθηκε ότι…

«Απολύτως κατάλληλα επιχειρησιακά και ικανά να κλείσουν το χάσμα που υπάρχει σήμερα στις ελληνικές αμφίβιες δυνατότητες» περιγράφονται τα ρωσικά ΤΟΜΑ BMP-3F σε σχετική μελέτη αξιολόγησης του οχήματος που προέβη η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ.

Η μελέτη προήλθε από την ανάγκη να προσδιοριστεί το περιεχόμενο της ρωσικής πρότασης για παροχή ως αντισταθμιστικού οφέλους 40 νέων αμφίβιων ή τροχοφόρων ΤΟΜΑ, έναντι της προμήθειας των 419 ΒΜΡ-3GR.

Η ρωσική πρόταση άφηνε ανοικτό το δικαίωμα επιλογής από ελληνικής πλευράς του τύπου των 40 δωρεάν οχημάτων, δηλαδή ή 20+20 αμφίβια BMP-3F και τροχοφόρα BTR-90 ή 40 από έναν τύπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», η ελληνική πλευρά, έχει καταλήξει στην επιλογή συνολικά 40 αμφίβιων ΤΟΜΑ ΒΜP-3F, αφού εκεί ακριβώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιχειρησιακού κενού.

Επίσης δεν αποκλείεται να υπάρξει μετασκευή επιπλέον 15 ΒΜΡ-3 από τα 419, σε “F”, για να υπάρξει ικανοποίηση του αρχικού αριθμού των 55 αμφίβιων οχημάτων που αναφερόταν στο ΕΜΠΑΕ.

Τα 40 οχήματα θα είναι νέας κατασκευής και είναι η πρώτη φορά που καινούριο υλικό δίδεται σε τόσο μεγάλη έκταση ως αντισταθμιστικό όφελος σε μία αγορά.

Αντίθετα κρίθηκε ότι τα τροχοφόρα BTR-90 δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν κάποια άμεση επιχειρησιακή απαίτηση και αυτός, άλλωστε είναι ο λόγος που έχει μεταφερθεί στο μέλλον η απαίτηση προμήθειας τροχοφόρου οχήματος.

Σε ότι αφορά την πορεία του προγράμματος BMP-3GR, μέχρι τα μέσα Απριλίου το αργότερο, αναμένεται να έχει εκδοθεί το RfP από ελληνικής πλευράς για να αποσταλεί στη Ρωσία.

Μέχρι τις 10 Μαρτίου είχε προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό η συλλογή υπογραφών της Αρχικής Εντολής Προμηθείας και όλα δείχνουν ότι το πρόγραμμα βαδίζει στην υλοποίησή του με αρκετά υψηλούς ρυθμούς, μέχρι στιγμής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.