ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κινεζικό άρμα μάχης επέλεξε ο πακιστανικός Στρατός

Κινεζικό άρμα μάχης επέλεξε ο πακιστανικός Στρατός

Το κινεζικό άρμα μάχης VT4 της εταιρείας China North Industries Corporation (Norinco) το οποίο παλαιότερα είχε κωδικοποιηθεί ως MBT3000 επέλεξε ο Πακιστανικός Στρατός για την αντικατάσταση παλαιότερων αρμάτων.

Το κινεζικό άρμα επιλέχτηκε μετά από αξιολόγηση που έγινε μεταξύ αυτού και του ουκρανικού Oplot-P της εταιρείας Malyshev.

Ο Πακιστανικός στρατός διαθέτει 320 άρματα μάχης τύπου T-80UD ουκρανικής κατασκευής και 324 κινεζικής κατασκευής άρματα μάχης τύπου Al-Khalid Ι το οποίο βασίζεται στο κινεζικό άρμα μάχης Type 90-IIM/MBT-2000.

Το VT4 είναι ένα 3ης γενιάς άρμα μάχης και αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση του Al-Khalid Ι και διαθέτει ένα υδρόψυκτο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 1.300 ίππων που επιτρέπει στο άρμα να κινείται με ταχύτητα 70 χλμ / ώρα και μέγιστη αυτονο0μία 500 χλμ. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι σε πρώτη φάση ο Πακιστανικός στρατός θα αγοράσει 100 VT4.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.