ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Aγώνας αρμάτων «T-34», «T-72» και «Τ-90C» στα Ουράλια Όρη – Δείτε το βίντεο

Aγώνας αρμάτων «T-34», «T-72» και «Τ-90C» στα Ουράλια Όρη – Δείτε το βίντεο

Τη συμπλήρωση 120 ετών από τη γέννηση του επιφανή εφευρέτη των αρμάτων μάχης «T-34», Μιχαήλ Κοσκίν, τίμησε η ρωσική εταιρεία Uralvagonzavod (UVZ), στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Defense Expo», η οποία λαμβάνει χώρα στην Αίγυπτο.

Η UVZ απέτισε φόρο τιμής στον σχεδιαστή με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Για πρώτη φορά, διοργάνωσε ένα αγώνα τριών γενεών αρμάτων: «T-34», «T-72» και «Τ-90C». Η «κούρσα» έλαβε χώρα σε απομακρυσμένη περιοχή των Ουράλιων Όρων, σε θερμοκρασία —20 βαθμών Κελσίου.

Ο γενικός διευθυντής της UVZ, Αλεξάντερ Ποταπόφ, ο οποίος βρίσκεται στην Αίγυπτο στο πλαίσιο της έκθεσης, αναφέρθηκε στον Κοσκίν με τα θερμότερα λόγια:

«Ο Μιχαήλ Κοσκίν αναγνωρίζεται ως ένας από τους ιδρυτές της εθνικής σχολής παραγωγής αρμάτων μάχης και το “T-34” αποτελεί πρόγονο των σύγχρονων τανκς. Όλα τα μοντέλα, τα οποία κατασκευάστηκαν από τα εργοστάσιά μας στη μεταπολεμική περίοδο, έχουν ενσωματώσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το σχέδιο και την εμπειρία μάχης του θρυλικού “T-34”. Επιπλέον, τo “Τ-34” συγκαταλέγεται στα πρώτα άρματα, τα οποία εξάχθηκαν ευρέως, και η Αίγυπτος ήταν μία από τις πρώτες αραβικές χώρες που έκανε χρήση των υπηρεσιών του».

Ο Κοσκίν εφηύρε το «T-34» το 1939. Η σχεδίαση, η απλότητα και η αξιοπιστία του, το κατέστησε ένα από σημαντικότερα επιτεύγματα της μηχανικής τεχνολογίας στον 20ο αιώνα.

Μέχρι σήμερα, τα «Τ-34» συγκαταλέγονται στα πλέον αξιομνημόνευτα σοβιετικά άρματα, όπως και από τα καλύτερα και πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πολλοί ειδικοί μάλιστα, διαχρονικά, αναγνώρισαν την υπεροχή τους στην ικανότητα διέλευσης, ευελιξίας και κινητικότητας.

Η τελευταία του έκδοση, τα άρματα «Τ-35-85», παραμένει σε δράση σε ορισμένες χώρες. Άλλωστε, οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις προμηθεύονται τα συγκεκριμένα άρματα από το 1955, μαζί με άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό της Σοβιετικής Ένωσης.

Η UVZ συμμετείχε στην έκθεση EDEX-2018 ως μέλος της κοινής ρωσικής αποστολής της Rosoboronexport.

Οι δύο άλλοι συμμετέχοντες του αγώνα, τα άρματα «Τ-72» και «Τ-90», στις πιο πρόσφατες εκδόσεις τους, θα παρουσιαστούν στο αιγυπτιακό Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου του 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.