ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έφυγαν οι ΗΑWK από το φόβο της πυρκαϊάς (ανανέωση)

Έφυγαν οι ΗΑWK από το φόβο της πυρκαϊάς (ανανέωση)

(Ανανέωση 12:30): Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, οι δύο τριπλοί εκτοξευτές που απομακρύνθηκαν, βρίσκονταν σε περιμετρικές βάσεις εκτόξευσης και μεταφέρθηκαν στο κεντρικό στρατόπεδο Καπανδριτίου, το οποίο δεν κινδυνεύει.

Απομακρύνθηκαν από την βάση εκτόξευσής τους στο Καπανδρίτι τα αντιαεροπορικά βλήματα των πυροβολαρχιών ΜΙΜ-23Β Ιmproved HAWK ΡΙΡ ΙΙΙ, λόγω της πυρκαϊάς που μαίνεται σε Γραμματικό, Βαρνάβα. 

Τα βλήματα μεταφέρθηκαν κυριολεκτικά, όπως-όπως με φορτηγά Στάγιερ (!), (χωρίς ούτε καν ένα κάλμα πάνω στα πανάκριβα βλήματα, χωρίς καν να ληφθούν στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας), από φόβο μήπως επεκταθεί η φωτιά και στο Καπανδρίτι.

Απαράδεκτη, πανικόβλητη αντίδραση και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ελεγχθούν οι υπεύθυνοι.

Επίσης απομακρύνθηκε και μεγάλο μέρος του προσωπικού. Δηλαδή, θεωρητικά η Αττική έχει μειωμένη αυτή την στιγμή Α/Α προστασίας medium range στο βόρειο-βορειοανατολικό τομέα.

Τεράστια για άλλη μιά φορά η συνεισφορά των Ε.Δ. στην κατάσβεση της πυρκαϊάς, που μαίνεται εκτός ελέγχου: Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί 12 πυροσβεστικά CL-215/415, 20 πυροσβεστικά οχήματα και 10 υδροφόρες πυρασφάλειας. Επίσης επιχειρούν τα μεγαθήρια MIL Mi-26 και άλλα ελικόπερα της εταιρείας SCORPION.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.