Μαζική «σφαγή» στα Τέμπη: «Το σώμα του Κυπριανού ήταν μαρτυρικό» λέει ο ιερέας πατέρας του

«Γιε μου ανθρωπίνως σπαράζουμε και εγώ και η μάνα σου και τα αδέλφια σου»

Μαζική «σφαγή» στα Τέμπη: «Το σώμα του Κυπριανού ήταν μαρτυρικό» λέει ο ιερέας πατέρας του

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια φωτογραφία από την κηδεία του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου, ο οποίος ήταν ένα από τα τραγικά θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη.

Συγγενείς και φίλοι όλοι ντυμένοι στα λευκά πλαισιώνουν με αγάπη το φέρετρο με την σορό του νεαρού αγοριού, κρατώντας στα χέρια τους φωτογραφίες του ακολουθώντας το μήνυμα που είχε στείλει ο πατέρας του νεαρού φοιτητή, ο οποίος είχε αποκαλύψει σε δηλώσεις του πως θα γινόταν η ταφή.

kiprianos-kideia

«Δεν τον κηδεύουμε σαν νεκρό, αλλά σαν άνθρωπο που πήγε στη Βασιλεία του Θεού» είχε δηλώσει ο ιερέας Χριστόδουλος Παπαϊωάννου.

Η κηδεία του 23χρονου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου και παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αρχηγοί κομμάτων και πλήθος κόσμου.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο πατέρας του Κυπριανού, ιερέας Χριστόδουλος Παπαϊωάννου όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Το σώμα του το έπλυνα εγώ ο ίδιος. Το πρόσωπό του μπορείτε να δείτε ότι έχει αρκετούς μώλωπες. Αλλά είναι ολόκληρο το σώμα του. Εμάς μας έσκασαν εκεί ότι θα βρίσκαμε κάτι κομμάτια. Δεν μας τον δείξανε στην Ελλάδα, δεν το επέτρεψαν να το δούμε. Τον είδαμε μόλις χθες. Είναι ακέραιο το σώμα του.

Είναι μαρτυρικό όμως το σώμα του. Πολλές πληγές. Για αυτό λοιπόν μαρτυρικά μπήκε στον χώρο του φωτός του Θεού. Γιε μου ανθρωπίνως σπαράζουμε και εγώ και η μάνα σου και τα αδέλφια σου. Και όλοι όσοι σε γνωρίζουν και σε αγαπούν. Ο Θεός γιε μου να αναπαύσει την ψυχή σου στη χώρα των ζώντων. Αιωνία σου η μνήμη. Μνημόνευε και εσύ εμάς από εκεί που βρίσκεσαι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου, ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά του ιερέα της κοινότητας Αυγόρου πατήρ Χριστόδουλου. Είχε μεταβεί με την αρραβωνιαστικιά του στην Άνδρο, μέσω Αθηνών, προκειμένου να ευλογήσουν τα στέφανα του γάμου τους, που είχε οριστεί για τις 27 Αυγούστου του 2023, όταν ο 23χρονος θα αποφοιτούσε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.