ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με μαζικό πυραυλικό πλήγμα προειδοποιούν οι Ιρανοί το Ισραήλ αν επιχειρήσει να κτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης

«Έτσι θα μοιάζουν τα πρώτα λεπτά της ιρανικής απάντησης»

Με μαζικό πυραυλικό πλήγμα προειδοποιούν οι Ιρανοί το Ισραήλ αν επιχειρήσει να κτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης

Το Ιράν μέσω βίντεο επιχειρεί να δείξει ότι σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ έχει τα μέσα για να ανταποδώσει και να νικήσει.

Το βίντεο της ιρανικής τηλεόρασης ξεκινά λέγοντας ότι το ισραηλινό καθεστώς διεξήγαγε «άλλη μια κοινή άσκηση με τις ΗΠΑ» για «προσομοίωση επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν».

Ένας ρεπόρτερ στο βίντεο είπε: «Ας υποθέσουμε ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη καταφέρνουν να φτάσουν στην πυρηνική τοποθεσία Natanz χωρίς να διαλυθούν, και ας υποθέσουμε ότι καταφέρνουν να βομβαρδίσουν αυτήν την τοποθεσία και να την καταστρέψουν».

«Ακόμα και αν καταφέρουν να φύγουν από τον ουρανό του Ιράν με ασφάλεια, θα τους πάρει τουλάχιστον μία ώρα για να επιστρέψουν στην κύρια βάση τους στα κατεχόμενα εδάφη».

«Το ερώτημα είναι αν θα έμενε κάποια βάση για να προσγειωθούν». Το βίντεο διάρκειας δυόμιση λεπτών – που δημοσιεύτηκε από το @MEMRIReports – περιέχει βίαια πλάνα από εκρήξεις για να καταδείξει τι θα συμβεί στο Τελ Αβίβ.

«Έτσι θα μοιάζουν τα πρώτα λεπτά της ιρανικής απάντησης», εξηγείται στο βίντεο.

«Σε λιγότερο από επτά λεπτά, οι τακτικοί πύραυλοι της Αεροδιαστημικής Δύναμης του IRGC – όπως οι πυραύλοι Dezful με στερεά καύσιμα και οι νεότεροι πύραυλοι θραυστήρα Khaybar – θα καταστρέψουν τους στόχους τους με μεγάλη ακρίβεια, εάν εκτοξευθούν από ένα μέρος όπως το Natanz».

Το βίντεο καταλήγει: «Στο δεύτερο κύμα, η πυρηνική τοποθεσία Dimona θα καταστραφεί ουσιαστικά, το Τελ Αβίβ θα διαλυθεί».

«Νεκρή» η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Η διεθνής συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν «είναι νεκρή», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter.

Το βίντεο αυτό, το οποίο δεν φέρει ημερομηνία, ούτε διευκρινίζεται πού τραβήχτηκε, δείχνει τον Μπάιντεν, περιστοιχισμένο από τους σωματοφύλακές του, να συνομιλεί με πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από έναν μεταλλικό φράχτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.