ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: «Πράσινο φως» για τον εξοπλισμό της φρεγάτας Admiral Golovko με υπερηχητικούς πυραύλους

Ρωσία: «Πράσινο φως» για τον εξοπλισμό της φρεγάτας Admiral Golovko με υπερηχητικούς πυραύλους

Η Ρωσία έδωσε το “οκ” για τον εξοπλισμό της φρεγάτας «Admiral Golovko» του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού με υπερηχητικούς πυραύλους.

Η ρωσική φρεγάτα αναμένεται να είναι το πρώτο πολεμικό πλοίο που θα εξοπλιστεί με τους προηγμένους υπερηχητικούς πυραύλους, όπως ακριβώς είχαν ανακοινώσει οι Ρώσοι αξιωματούχοι πριν από μερικούς μήνες και με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτείται η διαδικασία αναβάθμισης των οπλικών συστημάτων και της δύναμης πυρός της, όπως και των άλλων πλοίων που θα παραλάβουν τους πυραύλους αυτούς.

Η «Admiral Golovko» είναι η τρίτη φρεγάτα της κλάσσης «Admiral Gorshkov ή αλλιώς Project 22350» στην οποία εντάσσονται επίσης η ομώνυμη φρεγάτα «Admiral Gorshkov» και η φρεγάτα «Admiral Kasatonov» η οποία είναι γνώριμη στη χώρα μας, καθώς επισκέπτηκε την Ελλάδα δύο φορές το λιμάνι του Πειραιά, τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ ακόμα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, άλλες έξι φρεγάτες βρίσκονται υπό κατασκευή.

Τα χαρακτηριστικά τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάθε νέα φρεγάτα θα διαθέτει τέσσερις ευέλικτους εκτοξευτές πυραύλων, που έχουν σχεδιαστεί για να εκτοξεύουν οκτώ πυραύλους cruise τόσο τύπου Kalibr-NK όσο και τύπου Oniks, ενώ σε τελικό στάδιο θα μπορούν να εκτοξεύουν και πυραύλους Zircon, οι οποίοι μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες άνω των 8 Mach, σε υψόμετρο 28 χιλιομέτρων και μπορούν να χτυπήσουν αποτελεσματικά στόχο στη θάλασσα, σε απόσταση 450 χιλιομέτρων, όπως αποδείχθηκε σε πρόσφατες ασκήσεις.

Για τους πυραύλους αυτούς, η Ρωσία χρησιμοποιεί το πολύ ισχυρό εκτοξευτή τύπου 3S-14 τόσο για τους υπερηχητικούς Zircon όσο και για άλλους πυραύλους cruise και έχουν ενσωματωθεί στις φρεγάτες τύπου «Admiral Gorshkov», οι οποίες έχουν εκτόπισμα μεταξύ 4.500 – 5.000 τόνους, ενώ ακόμα μπορούν να φέρουν ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου τύπου Kamov Ka-27 ή τις τροποποιημένες εκδόσεις τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.