ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσία: Ενισχύει κατά επτά πλοία τον στόλο της μέχρι το τέλος του 2021

Ρωσία: Ενισχύει κατά επτά πλοία τον στόλο της μέχρι το τέλος του 2021

Ο διευθύνων σύμβουλος της United Shipbuilding Corporation (USC) Αλεξέι Ραχμάνοφ υποστήριξε πως το ρωσικό Ναυτικό θα παραλάβει ακόμα επτά πλοία έως το τέλος του 2021, από τα οποία τα τέσσερα είναι νέα και στα τρία έχουν γίνει επισκευές.

Σε συνέντευξη στο Sputnik, ο Ραχμάνοφ ανέφερε ότι «φέτος πρέπει να παραδώσουμε περισσότερα από 10 πλοία στο ναυτικό. Τον Μάιο ο στόλος παρέλαβε το Kazan, το πυρηνικό υποβρύχιο με πυραύλους κρουζ. Τον Αύγουστο θα παραλάβει το λογισμικό για τη στήριξη του σκάφους Vsevolod Bobrov και του ναρκαλιευτικού Georgy Kurbatov. Έως τέλος του έτους οι εταιρείες θα ολοκληρώσουν την κατασκευή τεσσάρων πλοίων και τις επισκευές σε ακόμα τρία».

Σύμφωνα με πηγές, το ρωσικό Ναυτικό θα αποκτήσει τρία πυρηνικά υποβρύχια έως το τέλος του έτους.

Όπως ανέφερε ο Ραχμάνοφ, το αργότερο το 2022 θα αρχίσουν και οι πρώτες θαλάσσιες δοκιμές της ανεξάρτητης αναερόβιας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής (VNEU) για τα πυρηνικά υποβρύχια της Ρωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βασικό πλεονέκτημα της VNEU είναι η δυνατότητα να παραμένει εκτός ανίχνευσης από τα ραντάρ για περισσότερο χρονικό διάστημα, καθώς το υποβρύχιο μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό χωρίς να χρειάζεται να ανέβει στην επιφάνεια προκειμένου να αλλάξει μπαταρίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.