ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικό έδαφος – «Το Διεθνές Δίκαιο καλύπτει το Κίεβο» λένε οι Γερμανοί

Κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ: Η Ουκρανία βομβάρδισε δύο συνοριακούς οικισμούς

Νέα ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικό έδαφος – «Το Διεθνές Δίκαιο καλύπτει το Κίεβο» λένε οι Γερμανοί

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπέλγκοροντ στη Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία βομβάρδισε δυο συνοριακούς οικισμούς, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα την ίδια στιγμή που η Γερμανία μιλά για νόμιμη τακτική των Ουκρανών κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέες κατευθύνσεις την σύρραξη.

“Στο Σεμπέκινο, θραύσματα από οβίδες πυροβολικού κατέστρεψαν ένα αυτοκίνητο και ένα τμήμα του δρόμου. Υπάρχουν ζημιές στα καλώδια ηλεκτρικού. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιχειρούν επί τόπου” δήλωσε ο Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Νωρίτερα σήμερα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι “ανησυχεί” για τις αναφορές περί βομβαρδισμών στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, μια συνοριακή επαρχία που έχει επανειλημμένα δεχθεί πυρά από τη γειτονική περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Την ίδια στιγμή η αυτοάμυνα της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας είναι νόμιμη, σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ, αναφερόμενος στις πληροφορίες περί ουκρανικών επιθέσεων με drones και ρουκέτες σε ρωσικούς στόχους.

“Δεν έχουμε ιδία γνώση των επιθέσεων εναντίον της Ρωσίας, αλλά επί της αρχής το διεθνές δίκαιο θεωρεί νόμιμη την αυτοάμυνα έναντι τρομοκρατικών επιθέσεων”, δήλωσε ο κ.Χέμπεστραϊτ. Διευκρίνισε επίσης ότι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βλοντίμιρ Ζελένσκι, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ενημερώθηκε για τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις εναντίον του Κιέβου και για την “καλή απόδοση” του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ τόνισε ότι τα γερμανικά όπλα έχουν διατεθεί μόνο για την υπεράσπιση της ουκρανικής επικράτειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.