«Κατσίφα ζεις εσύ μας οδηγείς» – «Σεισμός» στο ΟΑΚΑ- Δείτε βίντεο

«Κατσίφα ζεις εσύ μας οδηγείς» – «Σεισμός» στο ΟΑΚΑ- Δείτε βίντεο

“Κωνσταντίνος Κατσίφας Αθάνατος”! Ιαχές για τον ήρωα Κ.Κατσίφα ακούγονταν καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα στο ΟΑΚΑ ενώ υψώθηκαν και σημαίες της Βορείου Ηπείρου.

Φαίνεται ότι ο λαός σε αντίθεση με τους πολιτικούς του δεν ξεχνά και τιμά τους ήρωες του.

Λίγα 24 ωρα πριν, η Ευρωβουλή αρνήθηκε να συμπεριλάβει στη σχετική συζήτηση ένα σημαντικό εθνικό, αλλά πρωτίστως ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέμα, έχοντας μάλιστα Έλληνες ευρωβουλευτές συμπαραστάτες.

«Κυρία Πρόεδρε, πριν από λίγη ώρα το Σώμα απέρριψε την πρότασή μου και την πρόταση της Ομάδας ECR για ειδική συζήτηση σχετικά με τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία και για να συζητήσουμε, παράλληλα, την παραβίαση των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Η ολομέλεια της Ευρωβουλής ‘πέταξε την μπάλα στην εξέδρα’» .

Αυτά ήταν τα λόγια του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο Στρασβούργο.

Αυτό που δημιουργεί όμως δυσάρεστη αίσθηση είναι η στάση των περισσότερων Ελλήνων ευρωβουλευτών, που σχεδόν όλοι ήταν άφαντοι. Από τους 27 Έλληνες και Κύπριους Ευρωβουλευτές στην ψηφοφορία, συμμετείχαν μόνο δέκα, εκ των οποίων ψήφισαν υπέρ της πρότασης Μαριά και Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), οι Ελένη Θεοχάρους, Γιώργος Κύρτσος, Νότης Μαριάς, Λευτέρης Χριστοφόρου, Τάκης Χατζηγεωργίου και οι Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης και Λευτέρης Συναδινός.

Οι αντιπρόσωποι του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης και Μιλτιάδης Κύρκος, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα: Ήταν ανάμεσα σε εκείνους που καταψήφισαν την πρόταση που υπέβαλλε ο κ. Μαριάς.

Οδός και προτομή Κατσίφα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος του Άργους (Βίντεο)

Ψήφισμα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, μέσω του οποίου ζητείται η διαλεύκανση της υπόθεσης, εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Άργους – Μυκηνών με πρωτοβουλία Καμπόσου.

Το θέμα αυτό κυριάρχησε και στην διαδικτυακή εκπομπή του δημάρχου αυτή την Παρασκευή, μέσω της οποίας ανακοινώθηκε ότι θα δωθεί το όνομα του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε δρόμο του Άργους, στο νότιο τμήμα της πόλης.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί και προτομή του Κατσίφα, όπως έγινε και στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Πανανά, γιατί «είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη ιστορία μας», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δημήτρης Καμπόσος.

Ο Δ. Καμπόσος στηλίτευσε την επιλογή της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει κανένα από τα δύο ψηφίσματα που έθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.