ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Εύβοια από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι το Πευκί: Η φωτιά καίει ό,τι απέμεινε

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Εύβοια από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι το Πευκί: Η φωτιά καίει ό,τι απέμεινε

Μετά από… 8 μέρες η κατάσταση δείχνει να είναι υπό έλεγχο στη Βόρεια Εύβοια, αφού η φωτιά δεν έχει κάτι άλλο να κάψει, ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Από το Συνοντιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις στο βόρειο τμήμα της φωτιάς από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι και το Πευκί.

Στη δασική πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να επιχειρούν 892 πυροσβέστες με 50 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 232 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Κύπρο 34 πυροσβέστες με 2 οχήματα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, από Μολδαβία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχείρησαν περιοδικά 21 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων 4 της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, 2 της Αιγυπτιακής Αεροπορίας Στρατού, 2 από Σερβία, 2 από Ελβετία και 1 ως συντονιστικό καθώς και 6 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων 2 από Ισραήλ. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ από την πύρινη λαίλαπα τριακόσια σπίτια έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά και 46 επιχειρήσεις στο Δήμο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, 2.500 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ περίπου 400 πολίτες είναι χωρίς νερό.

Ο δήμαρχος της περιοχής απευθύνει έκκληση προς τους ιδιώτες ή άλλους φορείς να προσφέρουν είδη ύδρευσης, ηλεκτρολογικά υλικά και ζωοτροφές.

Την ίδια ώρα και ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού αντιμετωπίζει προβλήματα ύδρευσης, ενώ ο ανεφοδιασμός των πυροσβεστικών και άλλων οχημάτων που βοηθούν στην κατάσβεση γίνεται από δεξαμενόπλοιο που έχει φτάσει στην περιοχή Ψαροπούλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.