ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ανύπαρκτος ο κρατικός μηχανισμός: Εγκλωβισμένοι πολίτες στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας και η κυβέρνηση… στέλνει SMS!

Ανύπαρκτος ο κρατικός μηχανισμός: Εγκλωβισμένοι πολίτες στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας και η κυβέρνηση… στέλνει SMS!

(Ανανέωση 12:57) Την ώρα που η κυβέρνηση έστελνε SMS μέσω του 112 αρκετά άτομα εγκλωβίστηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και στον Πειραιά.

Μόλις ξέσπασε η κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Αττική ξεκίνησαν και τα προβλήματα, καθώς ο κρατικός μηχανισμός είναι γι’ ακόμη μια φορά ανύπαρκτος.

Επί των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Πειραιώς στον Πειραιά, φαίνεται να υπάρχουν επίσης εγκλωβισμένοι οδηγοί στα αυτοκίνητά τους.

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 56 κλήσεις -με αυξητική τάση- για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο, Νέα Ιωνία και Κηφισιά. Παράλληλα αρκετοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και έχουν μετατραπεί σε λασπώδη «ποτάμια», κάτι που δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στις μετακινήσεις.

Και η κυβέρνηση πώς απαντά σε αυτό; Στέλνει SMS!

Άφαντα τα αντιπλημμυρικά έργα στην Βαρυμπόμπη

Αντιμέτωπη με την κακοκαιρία είναι και η Βαρυμπόμπη, η οποία κάηκε πριν από λίγους μήνες, καθώς πολλοί δρόμοι ήδη έχουν μετατραπεί σε σε λασπώδη «ποτάμια», ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα πέρα από μερικά κομμένα δέντρα δεν υπάρχουν πουθενά και όσες εξαγγελίες έγιναν, έμειναν στα λόγια.

Έφτιαξαν δρόμο διαφυγής με θρανία σε σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μαθητές τοποθετούν θρανία για να φτιάξουν έναν ασφαλή διάδρομο διαφυγής, ενώ το νερό από την κακοκαιρία «Μπάλλος» «πνίγει» το σχολείο τους στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το σχετικό βίντεο από το σχολείο και τον τρόπο που επιστράτευσαν οι μαθητές για να εγκαταλείψουν την αίθουσα, κάνει το γύρο του διαδικτύου.


(Αρχικό κείμενο) Με ένα… lockdown αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και την κακοκαιρία «Μπάλλος», καθώς λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το 112 έστειλε μήνυμα στους Αθηναίους για αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν», αναφέρει το μήνυμα που απέστειλε το 112.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει το ίδιο σχέδιο για την αντιμετώπιση όλων των φαινομένων, αυτό είναι… ή το «εκκενώστε» ή το «αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις».

Το 112 έχει στείλει μήνυμα στους πολίτες να εκκενώσουν ή να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιπτώσεις όπως ο κορωνοϊός και οι φωτιές και τώρα στέλνει το ίδιο ακριβώς μήνυμα και για την κακοκαιρία. Να σημειώσουμε πως δεν είναι διόλου απίθανο στο μέλλον να δούμε και κάποιο παρόμοιο μήνυμα και για την κλιματική αλλαγή.

Προφανώς δεν υπάρχει κάτι κακό με το να ενημερώνονται οι πολίτες, παρόλα αυτά δεν μπορεί το μήνυμα από το 112 να είναι το μοναδικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Έκλεισε η Χαμοστέρνας

Λόγω συσσωρεύσης υδάτων από την κακοκαιρία διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη (ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά) και από το ύψος της Χαμοστέρνας (ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα).

Το επόμενο 24ωρο για την Αττική αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» ανησυχεί τους ειδικούς ότι θα προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα ακόμα και με μικρές βροχοπτώσεις σε διάρκεια και ισχύ.

Εκκενώθηκαν τρία χωριά στην Εύβοια

Το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί ενημέρωσαν τους κατοίκους των οικισμών Κοτσικιά, Αχλάδι και Αγία Άννα στην βόρεια Εύβοια, ότι υπάρχει σύσταση για προληπτική εκκένωση των χωριών ενόψει της έλευσης της κακοκαιρίας «Μπάλλος», όπως αναφέρει σε σχετικό θέμα του το Star Κεντρικής Ελλάδας.

Κατά την ίδια πηγή, «45 άτομα συνολικά δέχθηκαν», «απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους» και «φιλοξενούνται από φιλικά τους πρόσωπα», ενώ «από την Περιφέρεια έχει μισθωθεί το ξενοδοχείο Αγκάλη για να εξυπηρετήσει όσους θελήσουν να βρουν καταφύγιο».

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι «στις Ροβιές και σε άλλα χωριά οι κάτοικοι οχυρώνουν τα σπίτια τους. Τοποθετούν λαμαρίνες και από κάτω σακιά από άμμο».

«Αγριεύει» ο καιρός στην Αττική από το μεσημέρι

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Αττική από σήμερα το μεσημέρι έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Μάλιστα, την υπόλοιπη μέρα έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες τόσο στην Αττική όσο και στο σύνολο της χώρας, ενώ ισχυρή είναι πιθανότητα να πέσει χαλάζι κυρίως σε νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής, ενώ από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ, ενώ στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.