Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μπήκε στην Αττική Οδό ο Στρατός – Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών (φώτο)

Σε ποιες εξόδους της Αττικής Οδού γίνονται οι απεγκλωβισμοί

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μπήκε στην Αττική Οδό ο Στρατός – Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών (φώτο)

Μετά το απόλυτο «χάος» που επικράτησε, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς», σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, η επιχείρηση απεγκλωβισμoύ των οδηγών από τα χιόνια στην Αττική Οδό, από έξι σημεία – εξόδους..

Προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων ενεργούν στις ακόλουθες εξόδους της Αττικής Οδού:

– Έξοδος 11: Λεωφόρος Κηφισίας

– Έξοδος 12: Λεωφόρος Πεντέλης

– Έξοδος 13: Δουκίσσης Πλακεντίας

– Έξοδος 15: Λεωφόρος Μαραθώνος

– Έξοδος 17: Κάντζα

– Έξοδος 18: Παιανία

Σε αυτά τα σημεία υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία.

Έχει εξασφαλιστεί από την Πολιτική Προστασία η φιλοξενία σε ξενοδοχεία, όπου θα παράσχεται και ιατρική βοήθεια, σε περίπτωση ανάγκης.

Όλη τη νύχτα θα είναι σε επιφυλακή οι υπηρεσίες των δήμων της Αττικής. Τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες βρίσκονται όλη την ημέρα στους δρόμους και θα συνεχίσουν να επιχειρούν στις κεντρικές αρτηρίες, ενώ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας όλων των δήμων θα παραμείνει σε ετοιμότητα, για οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό ή απεγκλωβισμό.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στους δήμους των βορείων προαστίων, αλλά και της Ανατολικής Αττικής, στην οποία υπάρχουν και διακοπές ρεύματος.

Οι δήμαρχοι έχουν κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ ειδικά για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη μετακίνησης, καλούν τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τον δήμο. Ήδη κατά τη διάρκεια της ημέρας, δημοτικά οχήματα εξυπηρέτησαν πολίτες που έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομείο και το ίδιο θα κάνουν αν χρειαστεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Γι’ αυτό τον λόγο θα παραμείνει σε 24ωρη επιφυλακή η Κοινωνική Υπηρεσία των δήμων, ώστε να προσφέρει κάθε βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ή όπου αλλού παρουσιαστεί ανάγκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το πρωί της Τρίτης (2.01.2022), που αναμένεται σταδιακά η εξασθένηση της κακοκαιρίας, θα δοθεί όλο το βάρος στον εκχιονισμό των δρόμων και του δευτερεύοντος οδικού δικτύου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.