ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας κοντά σε πυρομαχικά – Δύσκολη νύχτα με αναζωπυρώσεις (βίντεο)

Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας κοντά σε πυρομαχικά – Δύσκολη νύχτα με αναζωπυρώσεις (βίντεο)

(Αρχικό κείμενο 12:20) Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, πριν από λίγη ώρα, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στις Κεχριές Κορινθίας.

Πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται να αφιχθούν, από τη Θεσσαλονίκη, στις Κεχριές, 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα εναέρια μέσα και ειδικότερα τα 6 ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της νέας ημέρας θα είναι έτοιμα, εφ΄ όσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου.

Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι δυνάμεις, ώστε να είναι ξεκούραστοι οι πυροσβέστες.

Η φωτιά κατακαίει κοντά στο στρατόπεδο, ενώ σύμφωνα με τοπικά Μέσα έχουν εκκενωθεί οικισμοί και μία κατασκήνωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του korinthostv.gr, η φωτιά έχει πλησιάζει επικίνδυνα κοντά στο στρατόπεδο όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών, ενώ εντός του χώρου έχουν ήδη βρεθεί πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επί τόπου επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου, ενώ αναμένεται να συνδράμουν και εναέρια μέσα.

H πυρκαγιά κατευθύνεται προς τα Αθίκια Κορινθίας, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίας Βασίλη Νανόπουλο, μέχρι το βράδυ θα έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες γύρω από το χωριό, αλλά και στην πλευρά του Σοφικού.

Η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκτραπεί προς το Σοφικό, εκεί όπου το δάσος είναι πολύ πυκνό. «Ελπίζουμε να μη φθάσει ως εκεί», ευχήθηκε ο δήμαρχος, καθώς όπως πρόσθεσε τότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να περιοριστεί.

Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσει φωτιά και στις 9 Ιουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.