ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φωτιά στη Μασσαλία: Επιχειρούν περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες (βίντεο)

Φωτιά στη Μασσαλία: Επιχειρούν περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες (βίντεο)

«Συναγερμός» έχει σημάνει στη Μασσαλία, καθώς εκδηλώθηκαν τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές. Οι φλόγες έχουν ήδη κάψει πολλές εκατοντάδες στρέμματα πρασίνου και οι αρχές εκκενώνουν τρία κάμπινγκ κατά μήκος των ακτών.

Οι τουρίστες που παραθερίζουν στην παραθαλάσσια περιοχή Κουρόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία, κλήθηκαν να συγκεντρωθούν στην παραλία, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και μέχρι στιγμής έχει αποτεφρώσει περισσότερα από 5.000 στρέμματα βλάστησης.

Περίπου 1.200 πυροσβέστες και επτά αεροσκάφη επιχειρούν, δίνοντας «μάχη» με τις φλόγες, ενώ έχουν ήδη κλείσει αρκετοί δρόμου. Περίπου 200 άτομα, που βρίσκονταν στην περιοχή Μπαργκεμόν, μεταφέρθηκαν ήδη από το απόγευμα σε ασφαλέστερη περιοχή. Λόγω των καιρικών συνθηκών, με ισχυρούς ανέμους να πνέουν στην περιοχή, το έργο των πυροσβεστών κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο.

«Προς το παρόν, δεν απειλούνται βιομηχανικές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Πιερ Νταρτού, ο περιφερειάρχης της επαρχίας Προβηγκίας – Άλπεων – Κυανής Ακτής, αναφερόμενος στη βιομηχανική και λιμενική ζώνη Φος Σιρ Μερ, όπου είναι ένα από τα τέσσερα μέτωπα. Αντίθετα, στο Μαρτιγκό η κατάσταση είναι πολύ πιο ανησυχητική, καθώς απειλείται κατοικημένη περιοχή. Περίπου 30.000 νοικοκυριά έχουν μείνει -από το απόγευμα- χωρίς ρεύμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.