ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απεγκλώβισε κατοίκους που είχαν αποκλειστεί από τη σφοδρή χιονόπτωση (φώτο)

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απεγκλώβισε κατοίκους που είχαν αποκλειστεί από τη σφοδρή χιονόπτωση (φώτο)

Κατόπιν εντολής του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, προσέφερε εθελοντές, προσωπικό αλλά και τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, προκειμένου να βοηθήσει στις έκτακτες ανάγκες που δημιουργήθηκαν εντός του Νομού Αττικής και ιδιαίτερα στις περιοχές των Βορείων Προαστίων, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ερπυστριοφόρα και διασωστικά οχήματα, στελεχωμένα από εξειδικευμένο προσωπικό του Ε.Ε.Σ, συμβάλουν όλο αυτό το διάστημα ενεργά τόσο στη χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο από τη σφοδρή χιονόπτωση όσο και σε περιπτώσεις απεγκλωβισμού κατοίκων και οχημάτων, προσφέροντας παράλληλα πρώτες βοήθειες και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους παραμένουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους.

Παράλληλα, κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρά τον παγετό και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, πραγματοποιούν καθημερινά νυχτερινές περιπολίες σε όλη την Αττική, εστιάζοντας στις βόρειες περιοχές του Νομού, για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους όπου υπάρχει ανάγκη.

Ταυτόχρονα, ο Ε.Ε.Σ. συνέχισε με αμείωτο ρυθμό τη μεταφορά ηλικιωμένων, ατόμων με κινητικά προβλήματα, αλλά και μοναχικών πολίτων, προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού Αττικής. Η μεταφορά τους γίνεται με οχήματα του Ε.Ε.Σ, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της υγείας από την COVID-19.

Τέλος, εν μέσω του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών που πλήττουν τη χώρα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε δίπλα στους αστέγους, πραγματοποιώντας την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, δράση ενεργητικής προσέγγισης (streetwork) για την υποστήριξή τους, στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, διανεμήθηκαν στους άστεγους συνανθρώπους μας δέματα με ανθρωπιστικό υλικό και τους προσφέρθηκαν ζεστά ροφήματα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτές τις μέρες στη πόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.