ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πυροσβεστική: Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές – Σε υψηλό κίνδυνο η χώρα τη Δευτέρα

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Πυροσβεστική: Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές – Σε υψηλό κίνδυνο η χώρα τη Δευτέρα

Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τις δασικές πυρκαγιές και τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς που αναμένεται για αύριο Δευτέρα 04 Ιουλίου 2022.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, από την Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανθυποπυραγός Τζίμα Ραφαέλα, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Ακολουθεί η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

« Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 53 δασικές πυρκαγιές.

Σήμερα, την πρώτη δύσκολη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν, με υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη ένταση των ανέμων, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο από τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 και τέταρτο το απόγευμα, σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική, οργανωμένη απομάκρυνση, των κατοίκων του χωριού Βάλμη Ηλείας.

Για αύριο Δευτέρα, παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές αυτές θα απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή και θα συνεχιστούν οι αυξημένες περιπολίες.

Καλούμε τους συμπολίτες μας σε πλήρη επαγρύπνηση!

Απέχουμε από κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σε περίπτωση που αντιληφθούμε πυρκαγιά καλούμε αμέσως στο 199 ή στο 112.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σας ευχαριστώ!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.