ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Φιάσκο των αμερικανικών συστημάτων Patriot και Aegis – Απέτυχαν στην Σαουδική Αραβία

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Φιάσκο των αμερικανικών συστημάτων Patriot και Aegis  – Απέτυχαν στην Σαουδική Αραβία

Τα συστήματα αεράμυνας των ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Saudi Aramco στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Όπως σημείωσε η ίδια πηγή, το σύστημα αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας με τους 88 πυραύλους Patriot δεν κατόρθωσε να σταματήσει την επίθεση, επιτρέποντας σε δεκάδες drones και πυραύλους να φτάσουν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Η ίδια πηγή απέρριψε τη δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για να εξηγήσει το φιάσκο των Patriot, σημειώνοντας ότι στην πραγματικότητα το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας έχει απλώς χαμηλή απόδοση.

Κατά την ίδια πηγή, τα συστήματα Patriot και Aegis δεν είναι έτοιμα να αποκρούσουν επίθεση με μαζική χρήση εναέριων όπλων. Όπως πρόσθεσε, δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά, ενώ έχουν χαμηλή αποτελεσματικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.