ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

LORA: Ο ισραηλινός βαλλιστικός πύραυλος που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στο Αιγαίο

LORA: Ο ισραηλινός βαλλιστικός πύραυλος που μπορεί να αλλάξει τα  πάντα στο Αιγαίο

Ο LORA (Long-Range Artillery Weapon System) που αναπτύσσει η ισραηλινή ΙΑΙ είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος έχει μέγιστο βεληνεκές 400 χλμ. και περιθώριο κυκλικού σφάλματος (CEP) τα 10 μέτρα.

Πρόσφατα το σύστημα δοκιμάστηκε σε μια διπλή δοκιμή για πελάτη του εξωψτερικού, όπως ανακοίνωσε η ΙΑΙ. Ο πύραυλος που χαρακτηρίζεται ως επιφανείας-εδάφους, και εδάφους-εδάφους δοκιμάστηκε τόσο θαλάσσια πλατφόρμα όσο και από εκτοξευτή στην ξηρά. Στην πρώτη δοκιμή κτύπησε στόχο στη θάλασσα σε απόσταση 90 χλμ. και στη δεύτερη σε απόσταση 400 χλμ.

Αν και δεν διευκρινίζεται από την ΙΑΙ από την δοκιμή του ο πύραυλος φάνηκε απόλυτα ικανός να καταστρέψει στόχο στη θάλασσα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά σκαφών επιφανείας, ακόμη και από ειδικά μετασκευασμένα εμπορικά σκάφη.

Άραγε η Ελλάδα θα εκμεταλλευτεί την συμμαχία με το Ισραήλ για προχωρήσει σε μια τέτοια αγορά, ή της φαίνεται το όπλο ιδιαίτερα «επιθετικό» φοβούμενη έτσι ότι θα προκαλέσει την τουρκική αντίδραση;

Το πιθανότερο είναι το δεύτερο βέβαια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.