ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αντιαεροπορικά συστήματα NASAMS μέσου βεληνεκούς στέλνει η Ουάσιγκτον στο Κίεβο

Χωρίς διακοπή η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Αντιαεροπορικά συστήματα NASAMS μέσου βεληνεκούς στέλνει η Ουάσιγκτον στο Κίεβο

Περισσότερες λεπτομέρειες για την στρατιωτική βοήθεια που στέλνουν οι  ΗΠΑ στην Ουκρανία, ύψους 820 εκατ. δολαρίων, είδαν το φως της δημοσιότητας, βοήθεια  στην οποία κυριαρχεί το αντιαεροπορικό σύστημα  μέσου βεληνεκούς NASAMS, όπως είχαμε αναφέρει ήδη εδώ από εχθές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος NASAMS, άλλα τέσσερα ραντάρ, ρουκέτες για να συμπληρωθεί το απόθεμα των συστημάτων  HIMARS καθώς και 150.000 βλήματα των 155 χιλιοστών για το πυροβολικό.

Το νέο αυτό πακέτο βοήθειας είχε προαναγγελθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη, μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα NASAMS μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους εδάφους-αέρος μικρού και μεσαίου βεληνεκούς σε μέγιστη εμβέλεια 30 χλμ. και 21 χλμ. σε ύψος. Κατασκευάζονται από την αμερικανική Raytheon και τον νορβηγικό όμιλο Kongsberg.

Με αυτή τη νέα αποστολή από τα υπάρχοντα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού, οι ΗΠΑ έχουν παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους 6,9 δισ. δολαρίων από την έναρξη του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.