ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπόθεση κατασκοπίας στην Boeing και στο αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας

Υπόθεση κατασκοπίας στην Boeing και στο αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας

Εργαζόμενοι στην αμερικανική εταιρεία Boeing βρίσκονται κατηγορούμενοι…

Εργαζόμενοι στην αμερικανική εταιρεία Boeing βρίσκονται κατηγορούμενοι από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών με την κατηγορία ότι πωλούσαν στρατιωτικά μυστικά στην Κίνα.

Ανάμεσά τους βρίσκεται Αμερικανός υπήκοος κινεζικής καταγωγής στην νέα Ορλεάνη , ο οποίος κατηγορείται ότι προωθούσε στην Κίνα πληροφορίες περί πωλήσεων όπλων στην Ταϊβάν.

Στην Καλιφόρνια, ένας επίσης Αμερικανός υπήκοος κινεζικής καταγωγής πρώην υπάλληλος της Boeing κατηγορείται ότι προωθούσε στην Κίνα λεπτομέρειες για εμπορικές συναλλαγές.

Επιπλέον παρατηρήθηκε και μια ξεχωριστή υπόθεση η οποία αφορά τον αναλυτή Πολιτικής οπλικών συστημάτων του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Gregg Bergesen, ο οποίος φέρεται να προωθούσε λεπτομέρειες για πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν σε δυο Κινέζους μετανάστες, τον επιχειρηματία Tai Shen Kuto και τον υπάλληλό του Yu Xin Kang.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, οι δυο αυτές υποθέσεις, της Boeing και του Υπουργείου Άμυνας δεν συνδέονται, αλλά ωστόσο είναι αρκετά σημαντικές ώστε να προκαλέσουν σοβαρούς τριγμούς στις τεταμένες σινοαμερικανικές σχέσεις. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.