Θυμάστε τα ελληνικά «Πάτριοτ»; Ε, ξεχάστε τα!

Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε 24χρονο που κρατούσε παρά τη θέληση τους 3 αλλοδαπούς μέσα στο σπίτι του – Ζητούσε 3.000€

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη

Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε 24χρονο που κρατούσε παρά τη θέληση τους 3 αλλοδαπούς μέσα στο σπίτι του – Ζητούσε 3.000€

Η Ελληνική Αστυνομία, συνέλαβε χθες, την Τρίτη 2 Αυγούστου έναν 24χρονο άνδρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς κρατούσε παρά τη θέληση τους 3 αλλοδαπούς μέσα στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα, έναν 24χρονο από το Πακιστάν συνέλαβαν χθες, Τρίτη, οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως φαίνεται κρατούσε παρά τη θέλησή τους τρία άτομα από το Αφγανιστάν στο σπίτι του, στο κέντρο της πόλης, ασκώντας τους παράλληλα ψυχολογική, αλλά και σωματική βία.

Ταυτοποιήθηκε, επιπλέον, ένας 25χρονος ομοεθνής ως συνεργός του φερόμενου ως δράστη, ενώ αναζητούνται δύο επιπλέον άτομα για την εμπλοκή τους συμβάν.

Τα άτομα που κρατούνταν παρά τη θέλησή της, κατά δήλωσή τους στις Αρχές, είχαν εισέλθει στη χώρα προ έξι ημερών.

Οι δράστες, μάλιστα, ζητούσαν το ποσό των 3.000€ από τους οικείους των φερόμενων ως θυμάτων τους, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά, οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού και στην ταυτοποίηση 25χρονου ομοεθνή συνεργού του, σε βάρος των οποίων και επιπλέον δύο συνεργών τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αρπαγής, παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, εκβίασης και απείθειας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν μεσημβρινές ώρες χθες (02-08-2022), παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα σε οικία στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Δημοκρατίας.

Εντός της οικίας εντοπίστηκε ο 24χρονος άντρας, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει σκαρφαλώνοντας από το μπαλκόνι της οικίας στην ταράτσα της οικοδομής και εν συνεχεία σε παρακείμενες ταράτσες.

Επιπλέον, εντός του διαμερίσματος εντοπίστηκαν τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι κατά δήλωση τους είχαν εισέλθει στη χώρα προ έξι ημερών και κρατούνταν παρά τη θέληση τους, με την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας, από τον 24χρονο και τους συνεργούς του ενώ ζητούσαν το ποσό των (3.000) ευρώ
(έκαστος) από τις οικογένειες τους για την απελευθέρωση τους. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.