ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Πηγή εσόδων η πολεμική βιομηχανία

Τουρκία: Πηγή εσόδων η πολεμική βιομηχανία

Τη δυσαρέσκειά της διέρρευσε η τουρκική κυβέρνηση για τα έσοδα που έχει από το Ισραήλ από τις αμυντικές της Βιομηχανίες. Η Άγκυρα αν πολύ μεγάλη χώρα με τεράστια άλματα στην κατασκευή οπλικών συστημάτων απέχει πολύ από τα κέρδη που έχει το Τελ-Αβίβ από τον συγκεκριμένο τομέα.

Βέβαια το Ισραήλ δεν ξεκίνησε τώρα αλλά δεκαετίες πριν και αρχικά της παραχωρήθηκε γενναιόδωρα η τεχνογνωσία από τις ΗΠΑ για την κατασκευή σύγχρονων οπλικών συστημάτων.

Το σήμερα βρίσκει την Τουρκία να θέλει να μιμηθεί το Ισραήλ και μέσω των διαρροών επιχειρεί να δημιουργήσει το υπέδαφος ώστε να γίνει αποδεκτό να συνεχιστεί η τεράστια επένδυση στην αμυντική βιομηχανία καθώς εκτιμάται ότι αυτή θα φέρει και τεράστια οφέλη στην οικονομία της χώρας πέρα από την ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεών της και κατ επέκταση της Εξωτερικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα υπήρξαν διάφορα σχόλια στον τουρκικά Μ.Μ.Ε που αναφέρουν ότι το Ισραήλ διαθέτει τέσσερις εταιρίες που συγκαταλέγονται στις εκατό πρώτες παγκοσμίως και τα έσοδα μόνο από αυτές είναι 7,5 δις δολ. σε αντίθεση με την Άγκυρα που κερδίζει από τις δύο καλύτερες αμυντικές της βιομηχανίες περίπου 1,555 Τουρκικές λίρες .

Είναι γνωστό ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στην Αμυντική της Βιομηχανία τα τελευταία χρόνια και κατασκευάζει από άρματα μάχης και πολεμικά πλοία μέχρι και εκπαιδευτικά αεροσκάφη.

Ωστόσο ο τούρκος πρωθυπουργός θέλει η οικονομία της χώρας του να αποκτήσει μεγάλη εισροή κεφαλαίων από την εξαγωγή οπλικών συστημάτων που θα κατασκευάζονται από τα χέρια των ομοεθνών του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.