ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμπντουλάχ Οτσαλάν: ”Η διαδικασία ειρήνης βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο”

Αμπντουλάχ Οτσαλάν: ”Η διαδικασία ειρήνης βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο”

«Η διαδικασία της ειρήνης έχει φθάσει ένα κρίσιμο σημείο. Συνεχίζεται αλλά βαδίζει πλέον πάνω σε ένα λεπτό στρώμα πάγου», φέρεται ότι δήλωσε ο έγκλειστος στο νησί Ιμραλί Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

«Τα περισσότερα από τα βήματα που έγιναν μέχρι τώρα και οι θυσίες προέρχονται από τη μια πλευρά», είπε ο Κούρδος ηγέτης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους βουλευτές του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) που τον επισκέφθηκαν.

«Μολαταύτα, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία είναι μονομερής, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε (να επιδεικνύουμε) την πίστη μας για την ειρήνη, παρά τις αρνητικές εξελίξεις», φέρεται ότι πρόσθεσε ο Κούρδος ηγέτης. Η διεύρυνση της δημοκρατίας είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε πιθανή συνωμοσία για τον εκτροχιασμό τις διαδικασίας ειρήνης και «ουσιώδες μέρος αυτής της διαδικασίας είναι να εμπεδωθούν νομικά οι δημοκρατικές αλλαγές το ταχύτερο δυνατόν» φέρεται να ανέφερε ο Οτσαλάν .

Οι αντιπρόεδροι της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Περβίν Μπουλντάν και Ιντρίς Μπαλουκέν συνοδευόμενοι από τον βουλευτή του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) Σιρί Σιρεγιά Εντέρ επισκέφθηκαν τον Οτσαλάν στο Ιμραλί, στη θάλασσα του Μαρμαρά, κι εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις μόλις επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.