ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Πέθανε ο έφηβος που είχε τραυματιστεί στις συγκρούσεις για το Γκεζί

Τουρκία: Πέθανε ο έφηβος που είχε τραυματιστεί στις συγκρούσεις για το Γκεζί

Μετά από 269 μέρες που νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση, χτυπημένος στο κεφάλι από δακρυγόνο, κατά την επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές που κατέλαβαν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, ο 15χρονος Μπερκίν, πέθανε σήμερα στις 7 το πρωί.

Την ανακοίνωση έκανε η οικογένειά του, μέσω twitter, γράφοντας «Προς τους ανθρώπους μας: Χάσαμε τον γιο μας Μπερκίν στις 7 το πρωί».

Ο νεαρός έφηβος, είναι όγδοος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του, κατά το κύμα διαδηλώσεων για το Πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη. Νοσηλευόταν από τον Ιούνιο με βαριές εγκεφαλικές κακώσεις.

Ο έφηβος έγινε σύμβολο των διαδηλωτών στην Τουρκία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Δυστυχώς, σήμερα έσβησε. Έγινε 15 χρονών τον Ιανουάριο, ενώ βρισκόταν σε κώμα.

Η μητέρα του χαρακτηριστικά είπε «Δεν μου πήρε ο Αλλάχ τον γιο μου, μου τον πήρε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν».

Το παιδί είχε χάσει 16 ολόκληρα κιλά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, ενώ στις 6 Μαρτίου έπαθε επιληπτική κρίση και μια μέρα αργότερα σταμάτησε η καρδιά του.

Κατάφεραν να τον επαναφέρουν, όμως, το μοιραίο είχε ήδη δρομολογηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.