ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κλιμακώνει η Τουρκία: Σε επιφυλακή ο στρατός- Συγκεντρώνει τεθωρακισμένα κοντά στα συριακά σύνορα

Κλιμακώνει η Τουρκία: Σε επιφυλακή ο στρατός- Συγκεντρώνει τεθωρακισμένα κοντά στα συριακά σύνορα

Κλιμακώνει η Toυρκία την ένταση στα τουρκο-συριακά σύνορα μετά την κατάρριψη του συριακού «ΜiG». Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ ανακοίνωσε ότι «ο στρατός μας βρίσκεται σε επιφυλακή».

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Χουρριέτ, ο τουρκικός στρατός αναπτύσσει τεθωρακισμένα οχήματα κοντά στα συριακά σύνορα στη νοτιοανατολική επαρχία Şanlıurfa «καθώς ή ένταση παραμένει σε υψηλό επίπεδο».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη, στο περιθώριο της εκεί διάσκεψης για τα πυρηνικά, ο πρόεδρος Γκιουλ, είπε πως η Τουρκία «έκανε όσα απαιτούνται σύμφωνα με όσα προηγουμένως έχουν ανακοινωθεί στους κανόνες εμπλοκής».

Αντίυετη στα σχέδια του Ερντογάν είναι η αντιπολίτευση η οποία καταγγέλλει την «πολεμική ατμόσφαιρα» που καλλιεργείται από την κυβέρνηση Ερντογάν, ως προσπάθεια να μετατεθεί το κλίμα για τα σκάνδαλα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος του πρωθυπουργού της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, με δηλώσεις του έντονα επικρίνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης που υπαινίσσονται ότι και η κατάρριψη τους συριακού μαχητικού αεροπλάνου, εντάσσονται στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Είπε ακόμα ότι έχει συσταθεί «συμβούλιο αντιμετώπισης της κρίσης» για να παρατηρεί τις…εξελίξεις και όσες αφορούν τον τάφο του Süleyman Shah, που βρίσκεται σε συριακό έδαφος.

Το συριακό επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA μετέδωσε δηλώσεις του Σύρου πιλότου που καταρρίφθηκε, ότι το αεροσκάφος του «πετούσε εφτά χιλιόμετρα μέσα σε συριακό έδαφος».

Ο λιβανικός τηλεοπτικός σταθμός Al-Mayadeen (που διαθέτει ανταποκριτές σε πολλές συριακές περιοχές) μετέδωσε πως ο πιλότος του καταρριφθέντος αεροσκάφους έπεσε με αλεξίπτωτο στο χωριό Bahluliya της επαρχίας Λατάκια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.