ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στην εταιρεία Sikorsky Aircraft το γιγαντιαίο τουρκικό πρόγραμμα των 109 μεταγωγικών ελικοπτέρων

Στην εταιρεία Sikorsky Aircraft το γιγαντιαίο τουρκικό πρόγραμμα των 109 μεταγωγικών ελικοπτέρων

Την αμερικανική εταιρεία Sikorsky Aircraft και το ελικόπτερο T-70i επέλεξε τελικά η κυβέρνηση Recep Tayyip Erdoğan για το γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα αγοράς νέων μεταγωγικών ελικοπτέρων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αγορά 109 μεταγωγικών ελικοπτέρων για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, συνολικού ύψους 2,7 δις ευρώ, με προοπτική να επεκταθεί για ακόμα 12 ελικόπτερα.

Η απόφαση ελήφθη σήμερα από την Εκτελεστική Επιτροπή της τουρκικής Πολεμικής Βιομηχανίας (SSIK) υπό την προεδρία του Τούρκου πρωθυπουργού. Ο μεγάλος χαμένος από την απόφαση αυτή είναι η ιταλική AgustaWestland η οποία είχε προτείνει το ελικόπτερο Τ-149TUHP.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική εταιρεία είχε προσφέρει σημαντικά ανταλλάγματα στην τουρκική κυβέρνηση και στην τουρκική πολεμική βιομηχανία για την ανάληψη του έργου όπως την κατασκευή 109 επιπρόσθετων ελικοπτέρων από παραγγελίες που θα λάμβανε η Sikorsky από άλλους πελάτες της σε εγκαταστάσεις στην Τουρκία  την ανάθεση έργου αξίας 1,3 δις δολαρίων, για την κατασκευή στην Τουρκία τμημάτων των ελικοπτέρων, τη παροχή βοήθειας στην ανάπτυξη του πρώτου τουρκικής σχεδίασης ελικοπτέρου καθώς και τη δημιουργία μίας περιφερειακής βάσης συντήρησης των Black Hawk στην Τουρκία.

Από τα 109 ελικόπτερα τα 69 προορίζονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις κατα υπόλοιπα για τα Σώματα Ασφαλείας. Πιο αναλυτικά,

30 Στρατοχωροφυλακή

20 Στρατός Ξηράς

6 Αεροπορία

2 Ηλεκτρονικού πολέμου

11 Ειδικών Δυνάμεων

20 Αστυνομία

20 Υπηρεσία Δασών

Η αγορά των υπολοίπων 6+6 ελικοπτέρων για την Ακτοφυλακή και το Ναυτικό θα αποτελέσει ένα διαφορετικό πρόγραμμα το οποίο είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.