ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ερντογάν κατηγορεί τους Κούρδους του ΡΚΚ για τις ταραχές

Ο Ερντογάν κατηγορεί τους Κούρδους του ΡΚΚ για τις ταραχές

«Έχω εναποθέσει το πνεύμα μου και την καρδιά μου. Και θα συνεχίσω να μάχομαι έως την τελευταία μου πνοή διότι γνωρίζω ότι το έθνος με στηρίζει» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον χιλιάδων οπαδών του στην Τραπεζούντα (βορειοανατολικά) καθώς ανάλογη υποδοχή και ακροατήριο δεν θα μπορούσε να βρει στην ανατολική Τουρκία.

Από τη Δευτέρα το βράδυ βίαιες διαδηλώσεις συγκλονίζουν την Τουρκία και κυρίως τις περιοχές στα νοτιοανατολικά όπου ζουν στην πλειονότητά τους κουρδικοί πληθυσμοί, με αποτέλεσμα τον θάνατο 31 ανθρώπων και τον τραυματισμό 360, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά. 

Οι Κούρδοι της Τουρκίας κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο να επέμβει στρατιωτικά προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην κουρδική πόλη της Συρίας, Κομπάνι, την οποία πολιορκούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε εκ νέου σήμερα τους επικριτές της ειρηνευτικής διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ότι χρησιμοποιούν τη μάχη στο Κομπάνι για την οδηγήσουν σε αποτυχία. 

«Όμως η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που καθορίζει την πολιτική της στο εσωτερικό και το εξωτερικό σε σχέση με τις εχθροπραξίες που διαπράττουν συμμορίες και τρομοκράτες» υπογράμμισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που παρεκκλίνει από την πορεία της φοβούμενη τις διαδηλώσεις στους δρόμους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.