ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο τουρκικό μέγαρο πληρώνουν για ρεύμα πάνω από 400.000 ευρώ – Νέες επικρίσεις κατά Ερντογάν

Στο τουρκικό μέγαρο πληρώνουν για ρεύμα πάνω από 400.000 ευρώ – Νέες επικρίσεις κατά Ερντογάν

Το κόστος του πολύ αμφιλεγόμενου μεγάρου του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ήταν ήδη αστρονομικό κατά την κατασκευή του, συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ όσον αφορά τη συντήρηση του κτιρίου, σύμφωνα με τους λογαριασμούς που δημοσιοποιούν πολλοί επικριτές του.

Το ολοκαίνουριο και γιγάντιο συγκρότημα του αρχηγού του τουρκικού κράτους στην Άγκυρα, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο, έχει γίνει ο αγαπημένος στόχος των αντιπάλων του, οι οποίοι το θεωρούν σύμβολο της τρέλας του μεγαλείου και της αυταρχικής και ισλαμιστικής παρέκκλισης που αποδίδουν στον ισχυρό άνδρα της χώρας.

Τις τελευταίες ημέρες, πολλές «διαρροές» που αναπαράγονται λαίμαργα από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο ήρθαν να τροφοδοτήσουν την πολεμική, με τη βοήθεια αριθμών.

Την Τρίτη, ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο Αλί Ντεμιρτσαλί, αποκάλυψε πως ο λογαριασμός ηλεκτρικού του μεγάρου για την περίοδο από τις 18 Δεκεμβρίου ως τις 21 Ιανουαρίου ανήλθε στο ποσό του 1.140.567,76 τουρκικών λιρών, δηλαδή 410.276 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία.

Χθες, Πέμπτη, η πρόεδρος του παραρτήματος στην Άγκυρα του συνδικάτου των επιμελητηρίων αρχιτεκτόνων και μηχανικών (TMMOB), Τεζτσάν Καρακούς Τσαντάν, ανακοίνωσε πως εκτιμάται ότι τα ετήσια έξοδα συντήρησης του κτιρίου θα φθάσουν τα 104 εκατ. λίρες (37,5 εκατ. ευρώ).

«Πόσους καρκινοπαθείς θα μπορούσαμε να περιθάλψουμε με 104 εκατομμύρια;», αναρωτήθηκε ένας βουλευτής του σοσιαλδημοκρατικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Σεζγκίν Τανρικουλού, σε επιστολή που απηύθυνε στον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σήμερα η εφημερίδα «Χουριέτ» ολοκλήρωσε προσωρινά την εικόνα αποκαλύπτοντας πως 1.150 αστυνομικοί έχουν αποσπατεί μονίμως στη δύναμη για την προστασία του μεγάρου.

Το κτίριο έχει επιφάνεια μεγαλύτερη από 200.000 τετραγωνικά μέτρα, περιλαμβάνει 1.150 δωμάτια και έχει ήδη κοστίσει, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, 1,3 δισεκ. στερλίνες (490 εκατ. ευρώ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.